New Year’s Skincare Resolutions: Πέντε σημαντικές αποφάσεις ομορφιάς για τη νέα χρονιά

Home ΟΜΟΡΦΙΑ New Year’s Skincare Resolutions: Πέντε σημαντικές αποφάσεις ομορφιάς για τη νέα χρονιά
Copy of www.dyomagazine.gr  1

Για να βελτιώσετε την όψη και την υφή του δέρματός σας τη νέα χρονιά, αυτές είναι οι πέντε υποσχέσεις που πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας:

Περισσότερο νερό, λιγότερο αλκοόλ

Ένα από τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης νερού είναι ότι ενυδατώνει την επιδερμίδα, την αναζωογονεί και την κάνει να λάμπει.  Οι ειδικοί λένε ότι η κατανάλωση είναι σε άμεση συνάρτηση με το βάρος. Για να γνωρίζετε πόσο νερό πρέπει να πίνετε την ημέρα διαιρέστε τα κιλά σας με τον αριθμό τριάντα. Και για να είστε σίγουρες ότι ελέγχετε την ποσότητα που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα, μπορείτε να έχετε μαζί σας πάντα ένα μπουκαλάκι ή αθλητικό παγούρι νερού.

Παράλληλα, αποφασίστε να πίνετε λιγότερο αλκοόλ. Η συνειδητή αποχή από αυτό βελτιώνει τον ύπνο, την ποιότητα της επιδερμίδας και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Μην αμελείτε το σώμα σας

Σίγουρα, αφιερώνετε χρόνο, χρήμα και φροντίδα στο πρόσωπό σας. Το 2020 βάλτε ψηλά στη λίστα με τις προτεραιότητες σας και την περιποίηση του σώματός σας. Εκτός από το να το καθαρίζετε με τα πιο απολαυστικά και μυρωδάτα αφρόλουτρα, οφείλετε να το απολεπίζετε, να το ενυδατώνετε και να το θρέφετε συστηματικά με κρέμες και λαδάκια.

Η περιποίηση του λαιμού στα SOS

Μια ευαίσθητη περιοχή που χρήζει προσοχής καθώς μεγαλώνετε είναι ο λαιμός και το ντεκολτέ. Η γήρανση, η αθροιστική ηλιακή ακτινοβολία αλλά και η στάση του σώματος παίζουν καθοριστικό ρόλο στην όψη τους. Την ευθύνη για τα σημάδια φωτογήρανσης την έχει αποκλειστικά ο ήλιος. Την ευθύνη, όμως, για την εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων μπορεί να την έχετε και εσείς με το επαναλαμβανόμενο σκύψιμο του κεφαλιού. Αν, για παράδειγμα, βρίσκεστε μπροστά από μια οθόνη λόγω δουλειάς καθημερινά ή τσεκάρετε τα social media κάθε λίγο και λιγάκι, τότε ο λαιμός ζαρώνει, χαλαρώνει και εμφανίζει οριζόντιες, δυναμικές γραμμές που μπορεί να γίνουν και μόνιμες. Επιπλέον, αν κοιμάστε μόνο στο πλάι,  προκαλούνται οι λεγόμενες ρυτίδες του ύπνου στο κέντρο του ντεκολτέ. Ηθικό δίδαγμα; Σε καμία περίπτωση δεν σταματάτε την περιποίηση στο περίγραμμα του προσώπου και ταυτόχρονα ποντάρετε σε εξειδικευμένες κρέμες λαιμού και ντεκολτέ με ενισχυμένα ενεργά συστατικά και στοχευμένη δράση σύσφιξης.

Ποτέ και πουθενά χωρίς αντηλιακό

Ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, αποθηκεύετε στον σκληρό δίσκο του μυαλού σας ότι εφαρμόζετε αντηλιακό κάθε μέρα, μήνα, εποχή, αφού ο ήλιος είναι ισχυρός τόσο στην πόλη όσο και στην παραλία. Εκτός από την καθημερινή έκθεση στην UV ακτινοβολία, τόσο οι ατμοσφαιρικοί ρύποι όσο και η μπλε οθόνη του υπολογιστή μπορούν να δημιουργήσουν το απόλυτο «χάος» στην επιδερμίδα. Ο διάσημος δερματολόγος Dr. Murad έχει τονίσει ότι όσοι δουλεύουν μπροστά στην μπλε οθόνη του υπολογιστή τους νιώθουν την ίδια καταπόνηση με αυτήν που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να φοράνε αντηλιακό και εν ώρα εργασίας!

Νυχτερινή φροντίδα της επιδερμίδας

Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε πόσες φορές πήγατε για ύπνο χωρίς να έχετε ξεβαφτεί μέσα στο 2019, το 2018, το 2017 κλπ, τότε υποσχεθείτε στον εαυτό σας να γίνετε πιο επιμελείς τη νέα χρονιά. Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω της υγιούς και νεανικής επιδερμίδας και πρέπει να τον εφαρμόζετε συστηματικά, καθημερινά και με συνέπεια! Καθαρίζετε την επιδερμίδα σας διώχνοντας από πάνω της κάθε ίχνος μακιγιάζ πριν αγγίξετε το καθαρό και απαλό μαξιλάρι.

Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο αποφεύγετε να ερεθίσετε το δέρμα σας, αλλά του επιτρέπετε να μπει σε διαδικασία επανόρθωσης και ανάπλασης κατά την διάρκεια της νύχτας.