Μόλις διαγνώστηκα με ροδόχρους ακμή: 8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Μόλις διαγνώστηκα με ροδόχρους ακμή: 8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε
acne

Διαγνωστήκατε πρόσφατα με ροδόχρου ακμή; Αν ναι, ίσως αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια. Ακολουθούν 8 συμβουλές που δίνουν οι δερματολόγοι στους ασθενείς τους με ροδόχρου ακμή για να τους βοηθήσουν να ελέγξουν την κατάσταση και να νιώσουν πιο άνετα.

Δώστε προσοχή στα μάτια σας. Αν δεν κάνετε τίποτα άλλο, κάντε αυτό! Θέλετε να παρακολουθείτε για σημάδια ερεθισμένων ή κόκκινων ματιών. Αν παρατηρήσετε ερεθισμό ή άλλα προβλήματα στα μάτια, καλέστε αμέσως τον δερματολόγο ή τον οφθαλμίατρό σας.

Αυτό είναι σημαντικό, επειδή περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που έχουν ροδόχρους ακμή αναπτύσσουν πρόβλημα στα μάτια κάποια στιγμή. Η αντιμετώπιση των οφθαλμικών προβλημάτων που προκαλούνται από τη ροδόχρους ακμή μπορεί να σας αποτρέψει από το να αναπτύξετε προβλήματα με την όρασή σας.

Μάθετε τι πυροδοτεί τη ροδόχρους ακμή σας. Πολλά καθημερινά περιστατικά, όπως η υπερθέρμανση ή το άγχος, μπορούν να προκαλέσουν έξαρση της ροδόχρους ακμής. Οτιδήποτε προκαλεί την έξαρση της ροδόχρους ακμής ονομάζεται σκανδάλη.

Ενώ υπάρχουν πολλά εναύσματα ροδόχρους ακμής, αυτό που προκαλεί τη ροδόχρους ακμή ενός ατόμου μπορεί να μην είναι εναύσματα για εσάς. Είναι σημαντικό να μάθετε τι πυροδοτεί τη ροδόχρους ακμή σας.

Να είστε «ευγενικοί» με το δέρμα σας. Η ροδόχρους ακμή μπορεί να κάνει το δέρμα σας εξαιρετικά ευαίσθητο. Το δέρμα σας μπορεί να αισθάνεται άβολα αν πλένετε το πρόσωπό σας με ένα πανί, αν χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν άρωμα ή στυπτικά ή ακόμα και αν βγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους χωρίς να εφαρμόζετε αντηλιακό.

Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο. Λίγα λεπτά στον ήλιο μπορεί να προκαλέσουν έξαρση της ροδόχρους ακμής σας. Η προστασία του δέρματός σας από τον ήλιο μπορεί να αποτρέψει αυτές τις εξάρσεις. Μπορείτε να μάθετε πώς να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο στην ιστοσελίδα: Πώς να αποτρέψετε τις εξάρσεις της ροδόχρου ακμής.

Επιλέξτε προσεκτικά το μακιγιάζ σας. Μερικές φορές, το μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσει έξαρση της ροδόχρου ακμής. Μπορείτε να μάθετε πώς να επιλέγετε μακιγιάζ φιλικό προς τη ροδόχρους ακμή στο, Πώς να αποτρέψετε την έξαρση της ροδόχρου ακμής. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Χρησιμοποιήστε μακιγιάζ φιλικό προς τη ροδόχρου ακμή.

Κατανοήστε ότι οι εξάρσεις μπορεί να συμβούν και συχνά να είναι απροσδόκητες. Ακόμη και όταν αντιμετωπίζετε τη ροδόχρου ακμή σας και κάνετε ό,τι μπορείτε για να αποφύγετε τους εκλυτικούς παράγοντες, η ροδόχρου ακμή μπορεί να αναζωπυρωθεί απροσδόκητα.

Μια έξαρση τείνει να είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη όταν διατηρείτε την ψυχραιμία σας (το άγχος μπορεί να είναι ένας εκλυτικός παράγοντας) και ακολουθείτε τις συμβουλές του δερματολόγου σας για την αντιμετώπιση μιας έξαρσης.

Συνεργαστείτε με ένα δερματολόγο για να αντιμετωπίσετε τη ροδόχρου ακμή σας. Η θεραπεία της ροδόχρου ακμής μπορεί να αποτρέψει την επιδείνωσή της. Η θεραπεία μπορεί επίσης να βοηθήσει να ηρεμήσει μια έξαρση.

Σημειώστε τις ερωτήσεις που θα θέσετε κατά τη διάρκεια του επόμενου δερματολογικού σας ραντεβού. Μεταξύ των ραντεβού, μπορεί να σας έρθουν στο μυαλό ερωτήσεις σχετικά με τη ροδόχρου ακμή. Αν σας έρθουν, σημειώστε τις, ώστε να μπορείτε να τις θέσετε κατά τη διάρκεια του επόμενου δερματολογικού σας ραντεβού.