Μικρές αλλαγές για υγιή μαλλιά

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Μικρές αλλαγές για υγιή μαλλιά
teleia mallia

Μερικές μικρές αλλαγές στην περιποίησή μας είναι αρκετές για να αποκτήσουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά

Οι περισσότεροι άνθρωπο αγαπάμε τη συνήθεια και αυτό ισχύει και στην περίπτωση της περιποίησής μας: μαθαίνουμε από μικρή ηλικία έναν συγκεκριμένο τρόπο να φροντίζουμε τα μαλλιά μας και μένουμε πιστοί σε αυτόν, ακόμη κι αν τα μαλλιά μας δείχνουν ταλαιπωρημένα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν ορισμένες μικρές αλλαγές που είναι ικανές να κάνουν μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση των μαλλιών μας. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες είναι αυτές.

*Μάσκα πριν το λούσιμο

Ξέρατε ότι η ενυδάτωση είναι απαραίτητη κατά το λούσιμο και μετά το λούσιμο, γνωρίζατε όμως ότι είναι εξίσου σημαντική και προτού μπείτε στην μπανιέρα; Ξεκινήστε, λοιπόν, να εφαρμόζετε τη μάσκα μαλλιών προτού λουστείτε και τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα ώστε η ενυδατική σύνθεση να εισχωρήσει καλύτερα. Αφήστε τη για τουλάχιστον μισή ώρα και λουστείτε όπως συνήθως. Αντί για μάσκα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας, ελαιόλαδο ή καστορέλαιο, απλά στη συνέχεια φροντίστε να απλώσετε πρώτα το σαμπουάν και μετά το νερό. Μετά το λούσιμο απλώστε στις άκρες των μαλλιών σας conditioner και μετά το λούσιμο εφαρμόστε -επίσης στις άκρες των μαλλιών σας- ενυδατικό λαδάκι.

*Κατεβάστε τη θερμοκρασία

Όπως σίγουρα ξέρετε, η συχνή χρήση καυτών εργαλείων styling βλάπτει την τρίχα. Έτσι, όταν χρησιμοποιείτε σεσουάρ, προτιμήστε τη λειτουργία με δροσερό αέρα και τη χρήση μιας βούρτσας με φυσική τρίχα, η οποία δεν προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό. Επίσης, φροντίστε να μη χρησιμοποιείτε το πιστολάκι σε βρεγμένα μαλλιά, καθώς τότε είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Πριν από τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου styling, μην ξεχνάτε να απλώνετε στα μαλλιά σας ένα ειδικό προϊόν που τα προστατεύει από τη θερμότητα.

Ωστόσο, και το καυτό νερό βλάπτει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας. Όσο χαλαρωτική και αν είναι η αίσθηση του καυτού νερού μετά από μια δύσκολη ημέρα, πρέπει να το αποφεύγετε αν θέλετε λαμπερά μαλλιά, αφού απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής και αφήνει τα λέπια της τρίχας σας «ανοιχτά» και κατ΄ επέκταση τα μαλλιά σας ξηρά. Επομένως, προσπαθήστε να λούζετε ή έστω να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό.

*Ξεχάστε την πετσέτα μαλλιών

Η πετσέτα δημιουργεί τριβή, με αποτέλεσμα να φθείρει την τρίχα και να προκαλεί φριζάρισμα. Σκουπίστε, λοιπόν, τα μαλλιά σας με ένα παλιό, βαμβακερό t-shirt που περιορίζει την τριβή και θα δείτε διαφορά.

*Μη βιάζεστε να χτενιστείτε

Όταν είναι βρεγμένα, τα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και τη φθορά. Βγάλτε τη χτένα από την ντουζιέρα και κάντε υπομονή μέχρι τα μαλλιά σας να είναι σχεδόν στεγνά για να τα ξεμπερδεύσετε. Μάλιστα, στο εμπόριο υπάρχουν διαθέσιμες ειδικές βούρτσες που ξεμπερδεύουν τα μαλλιά ευκολότερα, περιορίζοντας το σπάσιμο της τρίχας.

Πηγή: www.vita.gr