Μήπως ήρθε η στιγμή να επισκεφτείτε έναν φυσιοθεραπευτή;

Home ΥΓΕΙΑ Μήπως ήρθε η στιγμή να επισκεφτείτε έναν φυσιοθεραπευτή;
fusikotherapeia

Για βραχυπρόθεσμη ανακούφιση από τον πόνο, οι οικογενειακοί γιατροί συχνά συνταγογραφούν φάρμακα. Ωστόσο, αν στοχεύετε σε μακροπρόθεσμη ανακούφιση, ο τραυματισμός πρέπει να αντιμετωπιστεί κατάλληλα. Τις περισσότερες φορές η φυσιοθεραπεία είναι η καλύτερη επιλογή. Τα φάρμακα μπορεί απλώς να καλύψουν τον πόνο και είναι προτιμότερο να βρεθεί η υποκείμενη αιτία. Οι φυσικοθεραπευτές είναι εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουν τις παθήσεις των μυών και του σκελετού. Ακολουθούν δέκα λόγοι για να διαπιστώσετε αν η φυσιοθεραπεία είναι κατάλληλη για εσάς, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Acu Pro Physiotherapy.

  • Αθλητικοί τραυματισμοί

Οι αθλητές είναι στωικοί, αλλά οι τραυματισμοί μπορεί να απειλήσουν την καριέρα τους. Η φυσιοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας αποκατάστασης, γεγονός που επιτρέπει στο άτομο να επιστρέψει στα σπορ πιο γρήγορα.

  • Τραυματισμός από ατύχημα

Οι τραυματισμοί ως αποτέλεσμα ατυχήματος σε αυτοκίνητο ή σε χώρο εργασίας χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Αφού επισκεφθείτε τον οικογενειακό γιατρό ή τον γιατρό των επειγόντων περιστατικών, η παρακολούθηση ενός φυσιοθεραπευτή για αξιολόγηση και θεραπείες μπορεί συχνά να επιλύσει τους τραυματισμούς με καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

  • Εγκυμοσύνη

Λόγω της αλλαγής στην κατανομή του βάρους γύρω από την κοιλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να οδηγήσει σε δραστικές αλλαγές στη στάση του σώματος. Η κακή στάση του σώματος επηρεάζει πολλές έγκυες γυναίκες. Η λήψη φαρμάκων μπορεί να είναι επιβλαβής για το μωρό. Είναι καλύτερο να δοκιμάσετε τη φυσιοθεραπεία για να ανακουφιστείτε από τυχόν πόνους στη μέση, τα οστά ή το ισχίο.

  • Χρόνιος πόνος

Τα φάρμακα δεν είναι η μόνη επιλογή για τον χρόνιο πόνο. Ο πόνος είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός, αλλά ένας φυσιοθεραπευτής μπορεί να βοηθήσει να σπάσει ο κύκλος του πόνου και να βοηθήσει στην επιστροφή στη δραστηριότητα. Ο βελονισμός έχει αποδειχθεί ότι παρέχει μια επιτυχημένη μορφή ανακούφισης από τον πόνο χωρίς φάρμακα. Επιπλέον, η έρευνα έχει αποδείξει ότι οι ασκήσεις παρέχουν αποτελεσματική μακροπρόθεσμη ανακούφιση στις περισσότερες περιπτώσεις.

  • Ανακούφιση από παθήσεις των οστών

Παθήσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλες παθήσεις, επηρεάζουν όχι μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και τους νέους ενήλικες. Οι μέθοδοι φυσικοθεραπείας και η θεραπεία με βάση την κίνηση που συνταγογραφείται από έναν φυσικοθεραπευτή μπορούν να βοηθήσουν αυτές τις καταστάσεις.

  • Διαχείριση βάρους

Με τον αριθμό των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων να αυξάνεται λόγω του κακού τρόπου ζωής, πολλοί από εμάς έχουμε ανασφάλειες με το σώμα μας και παλεύουμε με το βάρος μας. Ένας φυσιοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη ρουτίνα απώλειας βάρους.

  • Προ- και μετεγχειρητική φροντίδα

Η φυσιοθεραπεία μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της χειρουργικής επέμβασης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν σκέφτεστε να κάνετε αντικατάσταση ισχίου ή γόνατος. Συμβουλευτείτε τον ειδικό ή τον χειρουργό σας για να διαπιστώσετε αν θα ωφεληθείτε από τη φυσιοθεραπεία πριν ή μετά τη χειρουργική επέμβαση.

  • Υγεία του μαστού

Οι επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν από θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού, όπως χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και/ή χειρουργική επέμβαση, μπορεί να περιλαμβάνουν σφίξιμο, δυσκαμψία, πρήξιμο, πληρότητα και αδυναμία στο θώρακα και το χέρι που έχουν προσβληθεί. Ένας φυσικοθεραπευτής εκπαιδευμένος στην υγεία του μαστού μπορεί να προσφέρει μια μη χημική, ήπια αλλά αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή.

  • Ίλιγγος/ζάλη

Τα συμπτώματα ζάλης, ιλίγγου και ναυτίας μπορεί να ποικίλουν από ήπια έως σοβαρά. Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκούν από λίγα δευτερόλεπτα έως αρκετούς μήνες. Μπορεί να υποχωρήσουν και να επανεμφανιστούν μετά από πολλούς μήνες ή χρόνια. Ένας φυσιοθεραπευτής είναι εκπαιδευμένος να αξιολογεί και να αντιμετωπίζει καταστάσεις που μπορεί να επηρεάζουν τη λειτουργία του εσωτερικού σας αυτιού. Πρόκειται για μια ασφαλή και χωρίς φάρμακα επιλογή για την ελαχιστοποίηση της ζάλης, τη βελτίωση της ισορροπίας και την ανάκτηση της ανεξαρτησίας σας.

  • Σωματική αποκατάσταση και άσκηση

Ακόμα και αν δεν έχετε πόνους ή παθήσεις, η επίσκεψη σε έναν φυσιοθεραπευτή 1-2 φορές το μήνα για “προ-αποκατάσταση” είναι μια καλή επένδυση για την υγεία σας. Οι πολλές ώρες που περνάτε μπροστά στην οθόνη μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή στο μυοσκελετικό σύστημα. Παρόμοια με τον οδοντιατρικό έλεγχο και καθαρισμό, τα προγράμματα φυσικής αποκατάστασης απλά υιοθετούν μια πολύ πιο ολιστική προσέγγιση της υγείας και της ευεξίας σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μορφή θεραπείας.

Πώς βοηθάει ένας φυσιοθεραπευτής στους τραυματισμούς ή τον πόνο;

Οι φυσικοθεραπευτές μπορούν να σας βοηθήσουν χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό χειροθεραπείας (χειροκίνητη θεραπεία), άσκησης και εκπαίδευσης, ώστε να διασφαλίσουν ότι θα συνεργαστείτε ως ομάδα στην πορεία σας προς την αποκατάσταση.