Μεσογειακή Διατροφή και τα πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό σας!

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Μεσογειακή Διατροφή και τα πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό σας!
mesogeiaki diatroifi

Οι Έλληνες την ακολουθούμε ή έχουμε… ξεφύγει;

Η κατανάλωση αυτής της διατροφής, η οποία είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, υγιή λίπη και δημητριακά ολικής αλέσεως, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ορισμένα προβλήματα υγείας. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να βελτιώσετε την υγεία σας ακολουθώντας τη Μεσογειακή Διατροφή.

Από όλες τις μοντέρνες δίαιτες που θα μπορούσατε να επιλέξετε, ακολουθώντας μια μεσογειακή διατροφή που είναι  νόστιμη (και μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σαν να είστε σε διακοπές στην Ελλάδα), άλλα το κυριότερο θα μπορούσε να ενισχύσει την υγεία σας. Με φρούτα και λαχανικά, ψάρια, δημητριακά ολικής αλέσεως και υγιεινά λίπη, η μεσογειακή διατροφή θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους σας, να ωφελήσει τον εγκέφαλό σας, να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς και ίσως ακόμη και να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Health.

Καταπολεμά τη φλεγμονή

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και ο τόνος έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής.

Κάνει το δέρμα σας πιο σφριγηλό

Τα ωμέγα-3 στα ψάρια βοηθούν στη διατήρηση των κυττάρων του δέρματος να είναι ισχυρά και ελαστικά.

Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου

Μια ένωση στο ελαιόλαδο που ονομάζεται oleocanthal μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με την ιβουπροφαίνη και την ασπιρίνη.

Θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου

Μια μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου της μήτρας και του μαστού.

Διατηρεί την υγεία της καρδιάς

Ενώ έχει υπάρξει κάποια έρευνα που υποδηλώνει ότι αυτή η διατροφή υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς, μια νέα μελέτη συνέδεσε τις γυναίκες που ακολουθούν μεσογειακή διατροφή με 25% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Σε διάστημα 12 ετών, οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερες από 25.000 γυναίκες που έκαναν  δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικά τρόφιμα, υγιεινά λίπη και ελαιόλαδο (και χαμηλή σε κρέατα και ζάχαρη), και διαπίστωσαν ότι αυτό το στυλ κατανάλωσης μείωσε τη φλεγμονή, και είχε  μειωμένες πιθανότητες  καρδιαγγειακού κινδύνου.

Διατηρεί τον εγκέφαλό σε εγρήγορση

Τα τρόφιμα που είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, όπως ξηροί καρποί και ελαιόλαδο, μπορούν να καθυστερήσουν την έναρξη της ψυχικής παρακμής.

Σας βοηθά να ζήσετε περισσότερο

Τα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα των φρούτων, των λαχανικών και του ελαιολάδου μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της οξειδωτικής βλάβης που σχετίζεται με τη γήρανση.