Η λουτροθεραπεία μπορεί να προλάβει το έμφραγμα

Home ΑΣΚΗΣΗ Η λουτροθεραπεία μπορεί να προλάβει το έμφραγμα
elder woman pool

Ο Καρδιολόγος κ. Αντώνιος Πολυδώρου και η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής
συμμετέχουν στο ΔΥΟ Forum και αναλύουν τα οφέλη της λουτροθεραπείας
στην πρόληψη και την αντιμετώπιση καρδιαγγειακών νοσημάτων. 

Σημαντική είναι η συμβολή της λουτροθεραπείας στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των παθήσεων του καρδιαγγειακού συστήματος, καθώς μπορεί μπορεί να προλάβει ή να καθυστερήσει το έμφραγμα στους πάσχοντες από στεφανιαία νόσο, να προλάβει ή να καθυστερήσει το Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο σε ασθενείς με καρωτιδική νόσο και να βοηθήσει σημαντικά και στην περιφερική αρτηριακή νόσο. Πώς το πετυχαίνει αυτό; Μέσω του μηχανικού ερεθισμού στα αγγεία που προκαλεί η άνωση, χάρη στην υδροστατική πίεση, στη θερμοκρασία του νερού και στα φυσικοχημικά συστατικά του.

Τα παραπάνω θα αναλύσει, ο Καρδιολόγος, τ. Συντονιστής Διευθυντής Αιμοδυναμικής Επεμβατικής Καρδιολογίας ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός», κ. Αντώνιος Πολυδώρου, στο πλαίσιο του 6ου ΔΥΟ FORUM, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και στις 15 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της ημερίδας που θα παρουσιάσει η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020.

O κ. Πολυδώρου εξηγεί ότι η “άσκηση μέσα στο νερό βελτιώνει τη λειτουργία του ενδοθηλίου των αγγείων, μειώνει τα τριγλυκερίδια και την καλή χοληστερόλη, μειώνει τη CRP, περιορίζει τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης, αλλά και τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος”. Αναγκαία και απαραίτητη συνθήκη, σημειώνει ο κ. Πολυδώρου, είναι η λουτροθεραπεία να γίνεται με συγκεκριμένα πρωτόκολλα και παρουσία ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Tο ΔΥΟ Forum, ο θεσμός που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες επιστήμονες, επαγγελματίες υγείας, κοινό και επιχειρήσεις, πιστό στο ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό επιστρέφει στις 14 και 15 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο φέτος γεμάτο καινοτομίες! Αρωγοί στην προσπάθεια ενημέρωσης του διψασμένου για γνώση κοινού, σε θέματα υγείας, διατροφής και ομορφιάς στέκονται για μια ακόμη χρονιά, οι είκοσι επιστημονικές εταιρείες που παραδοσιακά στηρίζουν το ΔΥΟ Forum, αλλά και τα Πανεπιστήμια της Αθήνας (ΕΚΠΑ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Δείτε ολόκληρο το επιστημονικό πρόγραμμα του ΔΥΟ FORUM εδώ https://dyoforum.gr

Στο 6ο ΔΥΟ Forum συμμετέχουν οι: Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου & Παχυσαρκίας, Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, Εταιρεία Επιγενετικής, Ελληνική Ακαδημία Αντιγήρανσης, Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος, Ελληνικός Σύνδεσμος Τουρισμού Υγείας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Πάτρας, Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Ελληνικό Ινστιτούτο Χαλκού.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ