Λευκή πιτυρίαση: Τι είναι αυτά τα λευκά σημάδια που εμφανίζονται στο δέρμα μας;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Λευκή πιτυρίαση: Τι είναι αυτά τα λευκά σημάδια που εμφανίζονται στο δέρμα μας;
pitiriash

Η λευκή πιτυρίαση είναι λίγο πολύ ένας νέος όρος για τους περισσότερους από εμάς. Γίνεται σιγά σιγά κοινή γνώση όταν η Dr. Aivee Teo της The Aivee Clinic μοιράστηκε στο vlog της ότι η Kathryn Bernardo είχε την εν λόγω δερματική πάθηση μετά από πολύωρη παραμονή κάτω από τον ήλιο, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Cosmopolitan.

Η λευκή πιτυρίαση είναι μια κατάσταση όπου μετά από ένα ηλιακό έγκαυμα, εμφανίζονται λευκές κηλίδες.

Τι είναι η λευκή πιτυρίαση;

Σύμφωνα με το Board’s Fodder των Gina Chacon, MD, και Meredith Hancock, MD, η pityriasis alba είναι ένας τύπος υπομελαγχρωματικής κατάστασης του δέρματος ή όταν υπάρχει, μειωμένος αριθμός ενεργών μελανοκυττάρων και μειωμένο μέγεθος και αριθμός μελανοσωμάτων στην πληγείσα περιοχή.

Η δερματική πάθηση είναι πιο συχνή στα παιδιά και τους εφήβους απ’ ό,τι στους ενήλικες.

Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη των Dr. Donald N. Givler, Dr. Hajira Basit και Dr. Amy Givler, αναφέρει ότι η λευκή πιτυρίαση εντοπίζεται συχνότερα στο πρόσωπο, τα χέρια και το άνω μέρος του κορμού. Είναι επίσης πιο εμφανής σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις του δέρματος.

Πληροφορίες με λίγα λόγια: Η λευκή πιτυρίαση έχει ανοιχτόχρωμες φολιδωτές κηλίδες. Εμφανίζονται να είναι στρογγυλές, ωοειδείς ή ακανόνιστου σχήματος.

Ποιες είναι οι συνήθεις αιτίες της λευκή πιτυρίαση;

Η αιτία αυτής της δερματικής πάθησης είναι άγνωστη. Από την ίδια μελέτη των Dr. Donald N. Givler, Dr. Hajira Basit και Dr. Amy Givler, ειπώθηκε ότι όσοι έχουν pityriasis alba μπορεί να έχουν ιστορικό δερματικής ατοπίας. Επίσης, δεν είναι εποχιακή ασθένεια ούτε καθορίζεται από τη φυλή του ατόμου, μπορεί να είναι πιο εμφανής κατά τη διάρκεια της ζεστής, καλοκαιρινής περιόδου, όταν το δέρμα μαυρίζει. Δεν είναι μεταδοτική.

Πληροφορίες με λίγα λόγια: Η αιτία της λευκής πιτυρίασης είναι άγνωστη, αλλά είναι πιο αισθητή όταν ο ασθενής έχει πιο σκούρο τόνο δέρματος ή μαυρίζει.

Είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί η λευκή πιτυρίαση;

Υπάρχουν περιπτώσεις που η λευκή πιτυρίαση υποχωρεί από μόνη της, αλλά οι γιατροί μπορεί να συστήσουν την εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας ή μιας κρέμας στην πληγείσα περιοχή. Τα τοπικά κορτικοστεροειδή μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της φλεγμονής.