2341b

Λαβράκι στη λαδόκολλα με πατατούλες και μυρωδικά

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ψήσετε τσιπούρες, μικρές σφυριδούλες και άλλα εκλεκτά ψάρια. Οσο για τα φρέσκα μυρωδικά, μην τα αντικαταστήσετε με ξερά γιατί θα χάσετε μεγάλο μέρος της ευωδιάς τους. Αναζητήστε σε ένα φυτώριο ή σε καλά μανάβικα.

 

Προετοιμασία: 30 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 75 λεπτά Μερίδες: 2

 

Υλικά

  • 2 λαβράκια «μεριδιάρικα» βάρους 500 – 600 γρ. το καθένα, καθαρισμένα από λέπια, πτερύγια και εντόσθια
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • τα φυλλαράκια από 3 – 4 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 3 κουτ. γλυκού φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη
  • 1 ακέρωτο λεμόνι, καλά πλυμένο και κομμένο σε στρογγυλές φέτες χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο, κομμένο στη μέση
  • 4 – 5 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 2 – 3 ολόκληρα κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής