6147b

Κριτσίνια με καρότο

Τα κριτσίνια είναι ένα υγιεινό σνακ για ανάμεσα στα γεύματα αλλά και εξαιρετικό συνοδευτικό για αναρίθμητα ντιπ, σάλτσες και τυρόκρεμες.

Προσέχουμε να στύψουμε πολύ καλά τα τριμμένα καρότα διαφορετικά ο χυμός τους θα «βγει» στο ψήσιμο και τα κουρουκάκια θα λασπώσουν. Τον ιδιαίτερα νόστιμο αυτό χυμό με το έντονο πορτοκαλί χρώμα μπορούμε να τον προσθέσουμε στο ντιπ με το οποίο θα σερβίρουμε τα κουλουράκια ή να τον ρίξουμε στο ντρέσινγκ μιας σαλάτας στην οποία, αν θέλουμε, ρίχνουμε τα κουλουράκια, σπασμένα σε μικρά κομμάτια, αντί για κρουτόν.

Προετοιμασία: 15 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά Μερίδες: 30

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι σταρένιο, για ψωμί (ή μισό-μισό με αλεύρι ολικής άλεσης)
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ελαφρύ ελαιόλαδο (όχι αγουρέλαιο) ή καλής ποιότητας και κατά προτίμηση βιολογικό σπορέλαιο
  • 2 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα και πολύ καλά στυμμένα με τα χέρια μας
  • ελάχιστο αλάτι

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής