Κολλαγόνο: Ποιος ο ρόλος του στο skincare και πότε είναι απαραίτητο;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Κολλαγόνο: Ποιος ο ρόλος του στο skincare και πότε είναι απαραίτητο;
bovary

Όταν μιλάμε για αντιγήρανση είναι συγκεκριμένα τα συστατικά, στα οποία πρέπει να αναφερθούμε και ένα από αυτά είναι το κολλαγόνο.

Πρόκειται για ένα συστατικό ευρέως γνωστό στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα.  Είναι η πιο σημαντική δομική πρωτεΐνη στο δέρμα μας, που μας χαρίζει λαμπερό, νεανικό δέρμα. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου αλλά και λόγω πολλών εξωτερικών επιθετικών παραγόντων, το κολλαγόνο μειώνεται.

Σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί το κολλαγόνο, προσπαθούμε να το αναπληρώσουμε είτε μέσα από την skincare ρουτίνα μας, με προϊόντα που το περιέχουν, ή με συμπληρώματα κολλαγόνου, τα οποία βλέπουμε να τα χρησιμοποιούν και διάσημες -όπως οι αδερφές Kardashian, η Gwyneth Paltrow, αλλά και γνωστές influencers όπως η Valeria Lipovetsky

 

Ας κάνουμε όμως μία λίστα με τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζουμε για το κολλαγόνο.

Τύπος Συστατικού: Πρωτεΐνη.

Κύρια Οφέλη: Ενυδατώνει το δέρμα.

Σε ποιους απευθύνεται: Όποιος ενδιαφέρεται για ενυδάτωση και αντιγήρανση μπορεί να χρησιμοποιήσει κολλαγόνο.

Πώς το χρησιμοποιούμε: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, το κολλαγόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί ή/και βράδυ, καθώς δεν είναι ευαισθητοποιημένο στον ήλιο. Επιπλέον, θα το βρείτε σε πόσιμη μορφή, σε ροφήματα ιδανικά για πρωινό γεύμα ή μετά την άσκηση.

Πώς λειτουργεί: Εάν ο απώτερος στόχος σας είναι να τονώσετε την παραγωγή κολλαγόνου, προσθέστε στη ρουτίνα σας ένα ρετινοειδές ή ρετινόλη (που θεωρείται το «χρυσό» συστατικό για την ενίσχυση του κολλαγόνου) ή πεπτίδια και παράγοντες ανάπτυξης -τα οποία βοηθούν τα κύτταρα στη δημιουργία κολλαγόνου. Επιπλέον, η βιταμίνη C (άλλο παράγωγο κολλαγόνου) είναι απαραίτητη, ενώ σωτήριο είναι και το αντηλιακό με προστασία UVA, για να αποτρέψει την περαιτέρω διάσπαση του κολλαγόνου σας.

Γενικά, το κολλαγόνο είναι ασφαλές και όταν συνδυάζεται με τα περισσότερα συστατικά και τοπικά προϊόντα.

Το κολλαγόνο είναι γνωστό ότι έχει μεγάλα οφέλη ενυδάτωσης, όταν εφαρμόζεται τοπικά. Οι τοπικές κρέμες κολλαγόνου βελτιώνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, αναπληρώνοντας το χαμένο κολλαγόνο, ενώ παράλληλα προσφέρουν ενυδάτωση. Από τις πρώτες εφαρμογές θα αισθανθείτε το δέρμα σας πιο απαλό και πιο λείο.

Πηγή: https://www.bovary.gr/
 


Η Προτείνει: