οφέλη-προβιοτικών

Κινέζοι ερευνητές βρήκαν το αντίδοτο για τη δυσάρεστη αναπνοή

Συμπληρώματα διατροφής όπως τα προβιοτικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη λύση για την κακή αναπνοή! Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Σιτσουάν της Κίνας βρήκαν ότι τα συγκεκριμένα συμπληρώματα μπορούν να ρίξουν τα επίπεδα των πρωτεϊνών που προκαλούν το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς και τα επίπεδα της μικροβιακής πλάκας που επίσης προκαλεί δυσάρεστη αναπνοή.
Πέρα από τα συμπληρώματα, είναι σημαντικό να βάλετε στη διατροφή σας ζυμωμένες τροφές όπως το γιαούρτι, το ψωμί με προζύμι, το τσάι kombucha, ακόμα και πίκλες.
Κύρια αιτία της δυσάρεστης αναπνοής είναι τα πτητικά θειώδη συστατικά που παράγονται όταν τα βακτήρια που ζουν στη γλώσσα μας διασπώνται σε πρωτεΐνες. 
Τα προβιοτικά αντίθετα, είναι καλά βακτήρια που απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων και να μας προστατεύουν από τα παθογόνα βακτήρια.
Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αμελούμε τη στοματική μας υγιεινή, που είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που μπορεί να μας εξασφαλίσει ένα υγιές στόμα και μείωση του φαινομένου της δυσάρεστης αναπνοής.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό BMJ Open.