Το να έχετε να αντιμετωπίσετε χαρτομάντιλα, αναπνοή από το στόμα, κακή αναπνοή και να φυσάτε τη μύτη σας όταν δεν βγαίνει τίποτα δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό – και δεν είναι φυσιολογικό. Ευτυχώς υπάρχουν σπιτικές θεραπείες για τη ρινική συμφόρηση, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδα Pitts Burgh Sinus Centers.

Όταν δεν μπορείτε να επισκεφθείτε έναν ΩΡΛ, ίσως  να θελήσετε να στραφείτε σε σπιτικές  θεραπείες για τη ρινική συμφόρηση. Αυτές είναι αρκετές αποτελεσματικές επιλογές για το πώς να ανακουφιστείτε από τη ρινική συμφόρηση.

Πίνετε πολλά υγρά

Όταν έχετε βουλωμένη ή αποπνικτική μύτη, τα υγρά μπορούν να σας βοηθήσουν να μετακινήσετε τη βλέννα προς τα έξω και να ανακουφιστείτε από κάποια πίεση. Μερικά καλά υγρά είναι φυσικά το νερό, το Gatorade, το Powerade και ο χυμός. Τα υγρά βοηθούν στην έξοδο της μόλυνσης από το σώμα.

Αγοράστε έναν υγραντήρα

Οι υγραντήρες είναι εξαιρετικοί στο να διαλύουν τη βλέννα στις ρινικές διόδους σας και να παρέχουν κάποια ανακούφιση στα ερεθισμένα και πρησμένα ιγμόρεια. Η τοποθέτηση ενός υγραντήρα σε ένα μικρότερο δωμάτιο θα επιτρέψει στην υγρασία να γεμίσει γρήγορα το δωμάτιο, παρέχοντάς σας κάποια γρήγορη ανακούφιση.

Αγοράστε ένα δοχείο neti pot (αλατόνερο)

Όταν γίνεται σωστά, ένα δοχείο neti pot μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο όταν προσπαθείτε να απαλλαγείτε από τις μπουκωμένες ρινικές διόδους. Μπορεί εύκολα να μετακινήσει αποσταγμένο νερό μέσα από τα ιγμόρεια σας, ρίχνοντας νερό στο ένα ρουθούνι και αφήνοντάς το να ρέει από το άλλο ρουθούνι.

Κάντε ένα ζεστό ντους

  Ακριβώς όπως ένας υγραντήρας, ένα ζεστό ντους μπορεί να βάλει υγρασία στον αέρα και να ανακουφίσει από κάποιο επώδυνο ερεθισμό που προκαλεί η ρινική συμφόρηση. Θα σας βοηθήσει να διαλύσετε τη βλέννα που προκαλεί την απόφραξή σας. Αν και αυτή είναι μια επιλογή, η ανακούφιση μπορεί να διαρκέσει μόνο για λίγο.

Πάρτε ένα αποσυμφορητικό μύτης

Τα αποσυμφορητικά για τη ρινική συμφόρηση σε σπρέι και χάπια μπορούν να βρεθούν χωρίς την ανάγκη συνταγής. Μιλήστε πρώτα με έναν γιατρό για το ποιο αποσυμφορητικό μπορεί να είναι το καλύτερο για εσάς και βεβαιωθείτε ότι δεν παίρνετε κάποιο  αποσυμφορητικό για πάνω από τρεις ημέρες.