IO7A0825

Κατσικάκι πασχαλινό πετιμεζάτο με πατάτες και κρεμμύδια

Γιορτινό, πετιμεζάτο και μοσχοβολιστό κατσικάκι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το σουβλιστό. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγα ανοιξιάτικα καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια.

Προετοιμασία: 150λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 2 ώρες Μερίδες: 6

Υλικά

  • 2 χεράκια κατσικίσια περίπου 4 κιλά (συνολικά), σπασμένα για φούρνο
  • 1½ κιλό πατατούλες baby
  • 500 γραμμάρια κρεμμυδάκια
  • 200 γραμμάρια χρωματιστά ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 100 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο
  • 100 χιλιοστόλιτρα πετιμέζι ροδιού ή σταφυλιού
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, χοντροσπασμένο
  • 6-7 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • Μαύρο πιπέρι, χοντροτριμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι (θαλασσινό)

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής