9986b

Μπόμπα πασχαλινή με τυρί κρέμα, αυγά και μελιτζανοσαλάτα

Η μπόμπα είναι μια τέλεια πρόταση για να ανακυκλώσουμε τα πολλά αυγά του Πάσχα. Ο συνδυασμός με το απαλό τυρί κρέμα και την πικάντικη μελιτζανοσαλάτα είναι ιδανικός. Απολαύστε την με δροσερή μπύρα ή λευκό κρασί.
Προετοιμασία: 40 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: – Μερίδες: 12

Υλικά

  • 1 ψωμί για μπόμπα, στρογγυλό, κομμένο σε φέτες (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί για τοστ)
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, για την επικάλυψη
  • ½ πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε στρογγυλά φετάκια
  • Το πράσινο μέρος από 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα

Για την κρέμα τυριού

  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 1 μικρό αγγούρι, πλυμμένο καλά, με τη φλούδα του
  • 2 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 4 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
  • 1/3 ματσάκι άνηθο (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την γέμιση με αυγά

  • 4 αυγά, βρασμένα σφιχτά (ή πασχαλινά), καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 60 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν

Για την μελιτζανοσαλάτα

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, από βάζο ψιλοκομμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένα
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου (προαιρετικά)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής