Το καστορέλαιο δεν είναι μόνο για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας. Πολλοί άνθρωποι πειραματίζονται με τα δερματολογικά οφέλη του καστορέλαιου.

Επί του παρόντος, το καστορέλαιο έχει εγκριθεί για χρήση ως συστατικό στα καλλυντικά. Υπάρχουν πολλά έλαια που έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για το δέρμα. Πριν επιλέξετε ένα έλαιο που θα εφαρμοστεί στο πρόσωπό σας, κάντε κάποια έρευνα σχετικά με άλλα φυτικά έλαια, όπως λάδι καρύδας και λάδι αβοκάντο, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Healthline.

Ποια είναι τα οφέλη;

Πρόληψη ρυτίδων

Το καστορέλαιο περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα σας. Οι ελεύθερες ρίζες ευθύνονται για την επιτάχυνση της διαδικασίας γήρανσης, κάνοντας τις ρυτίδες να εμφανίζονται πιο γρήγορα.

Αντιμετώπιση της ακμής

Το καστορέλαιο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Τα βακτήρια στο πρόσωπό σας μπορούν να φράξουν τους πόρους και να οδηγήσουν σε ακμή.

Μειώνει το πρήξιμο στο πρόσωπο

Το καστορέλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο. Θα μπορούσε επίσης να μειώσει το μέγεθος των φλεγμονών σπυριών ή των ματιών.

Ενυδατώνει!

Η υγρασία διατηρεί το δέρμα σας νεανικό, λαμπερό και υγιές. Η υγρασία αποτρέπει επίσης τις ρυτίδες.

Καταπραΰνει από το κάψιμο του ήλιου

Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, το καστορέλαιο μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο που σχετίζεται με το ηλιακό έγκαυμα. Οι ενυδατικές του ιδιότητες μπορούν επίσης να μειώσουν το ξεφλούδισμα.

Καταπολεμά τα ξηρά χείλη

Το καστορέλαιο είναι ένα πολύ κοινό συστατικό τόσο στο κραγιόν όσο και στο lip gloss. Εάν έχετε ξηρά χείλη, παραλείψτε το χρώμα και χρησιμοποιήστε καστορέλαιο. Αλλά ίσως θελήσετε να το αναμίξετε με ένα έλαιο με καλύτερη γεύση, όπως το λάδι καρύδας.

Ανάπλαση της επιδερμίδας

Το καστορέλαιο είναι γεμάτο από υγιή λιπαρά οξέα. Τα λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος.

Πώς χρησιμοποιείται το καστορέλαιο στο πρόσωπό σας;

Το καστορέλαιο είναι παχύ, οπότε πρέπει να το αναμίξετε με ένα άλλο έλαιο πριν το βάλετε στο πρόσωπό σας. Τα πιο κοινά έλαια είναι:

  • λάδι καρύδας
  • αμυγδαλέλαιο
  • ελαιόλαδο

Θα μπορούσατε επίσης να το προσθέσετε στο βούτυρο καριτέ για εξαιρετικά ενυδατικό αποτέλεσμα.

Απλώστε αυτό το μείγμα στο πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο, αφού καθαρίσετε το πρόσωπο σας. Μπορείτε να αφήσετε το λάδι για μια νύχτα ή να το σκουπίσετε με ένα ζεστό πανί μετά από 1 έως 5 λεπτά.

Photos by Pexels