Αν  σας αρέσει η λάμψη στα μαλλιά, θα θέλατε καλύτερη διαδικασία πέψης και απαλό δέρμα, ελέγξτε τα οφέλη που έχουν τα αμύγδαλα για την υγεία σας,  σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Taste of home.

 

Βοηθάνε  την πέψη

Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, λέει η Bonnie Taub-Dix, εγγεγραμμένος διαιτολόγος διατροφολόγος για το Blue Diamond  και συγγραφέας του βιβλίου Read It Before You It: Τρώγοντας μια χούφτα αμύγδαλα ή πίνοντας ένα ποτήρι γάλα αμυγδάλου μπορείτε να κρατήσετε την γαστρεντερική οδό σας σε ομαλή κινητικότητα και να αποτρέψετε τη δυσκοιλιότητα. Τα αμύγδαλα μπορούν επίσης να προάγουν υγιή βακτήρια στο έντερο σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να χωνέψετε το φαγητό σας και ακόμη και να καταπολεμήσετε τις ασθένειες.

Ενυδατώνουν το δέρμα

Εάν πάσχετε από ξηρό δέρμα, μια κρέμα ή λοσιόν που περιέχει αμύγδαλο θα μπορούσε να σας βοηθήσει. «Τα αμύγδαλα παρέχουν υγιή λίπη για να διατηρήσουν το δέρμα απαλό», λέει η Bonnie. Τα αμύγδαλα υποστηρίζουν επίσης το λαμπερό δέρμα δίνοντας στο σώμα σας μια ‘’γροθιά’’ βιταμινών Α και Ε. Φτιάξτε το δικό σας λάδι προσώπου αμυγδάλου γεμίζοντας ένα μικρό γυάλινο μπουκάλι με αμυγδαλέλαιο και προσθέτοντας έως και πέντε σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Θα διαρκέσει έως ένα χρόνο.

Προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις

Τα αμύγδαλα είναι καλά για την καρδιά σας. Εκτός από το ότι σας δίνει λαμπερό δέρμα, η βιταμίνη Ε στα αμύγδαλα μπορεί επίσης να βοηθήσει την καρδιά σας. Μια μελέτη στο Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε συνδέονται με χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων. Δοκιμάστε να κάνετε σνακ με μια χούφτα αμύγδαλα ή να προσθέσετε αμύγδαλα στη σαλάτα για υγιή  καρδιά.

Εξαλείψτε τις λιγούρες

Εάν ψάχνετε πάντα για ένα μπισκότο, τσιπ σοκολάτας όταν έρχεται το απόγευμα, δοκιμάστε να κρατάτε ένα πιάτο με αμύγδαλα στο γραφείο σας. Η αλμυρή γεύση τους είναι γνωστό ότι καταπιέζει τις λιγούρες, λέει η Bonnie. Και αν δεν θέλετε κάτι αλμυρό, φτιάξτε μερικά καραμελωμένα αμύγδαλα.

Προσθέστε λάμψη στα θαμπά μαλλιά

Εάν ο ξηρός χειμερινός αέρας σας έχει αφήσει με εύθραυστα μαλλιά,  αγοράστε προϊόντα μαλλιών με αμυγδαλέλαιο. Τα υγιή λιπαρά οξέα του βοηθούν στην ενίσχυση των μαλλιών. Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα μαλλιών με λάδι αμυγδάλου, τα λίπη απορροφώνται στα μαλλιά σας, διατηρώντας κάθε σκέλος της τρίχας ισχυρό και λαμπερό.

Αναπαραγωγή υγιών κυττάρων

Τα αμύγδαλα δεν είναι μόνο  γεμάτα με υγιή λίπη και πρωτεΐνες, αλλά είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Αυτές οι φυτικές ενώσεις μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα σας από την οξείδωση και την πρόωρη γήρανση. Για ένα σνακ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, απολαύστε ένα μπολ με αμύγδαλα και μούρα.

Μειώνουν την χοληστερόλη

Τα αμύγδαλα είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για τη φυσική μείωση της χοληστερόλης σας. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να μειώσει τα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης.

Μειώνουν   τον κίνδυνο διαβήτη

Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά με ένα μπολ με δημητριακά πρωινού πασπαλισμένα με αμύγδαλα. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων με τα δημητριακά σας επιβραδύνει την απορρόφηση των υδατανθράκων στα δημητριακά, λέει η Bonnie. Αυτό το ρυθμιστικό αποτέλεσμα από τις πρωτεΐνες και τα λίπη στα αμύγδαλα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης υψηλού σακχάρου στο αίμα και διαβήτη.

Χαμηλή πίεση

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μελέτες δείχνουν ότι το χαμηλό επίπεδο μαγνησίου στο αίμα σας μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση. Η προσθήκη τροφών πλούσιων σε μαγνήσιο όπως τα αμύγδαλα μπορεί να σας προστατεύσει.

Σας κρατάνε ‘’χορτάτους’’

Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές πρωτεΐνες, διατηρώντας σας γεμάτους και ικανοποιημένους όλο το απόγευμα. Αποτελούν επίσης μια υγιή πηγή «ασβεστίου, βιταμίνης Ε, φωσφόρου και πλούτου θρεπτικών συστατικών», σύμφωνα με την Bonnie. Αυξήστε την καθημερινή σας πρόσληψη πρωτεΐνης πασπαλίζοντας αμύγδαλα σε φέτες σχεδόν για οποιοδήποτε γεύμα ή σνακ.

Photos by Freepik