Καλοκαίρι: Οι νέοι κανόνες στην ομορφιά

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Καλοκαίρι: Οι νέοι κανόνες στην ομορφιά
WOMAN SUN BEAUTY

Τι αλλάζει το καλοκαίρι στην περιποίηση της επιδερμίδας και, κυρίως, τι πρέπει να προσέχουμε φέτος με τις μάσκες; Η δερματολόγος Αναστασία Τζούμα λύνει όλες μας τις απορίες στο άρθρο που ακολουθεί.

Kαθώς είναι πιο δύσκολο να διορθώσει κανείς τις βλάβες σε ένα δέρµα που έχει φθαρεί από τον ήλιο απ’ ό,τι σε ένα δέρµα που έχει γεράσει φυσιολογικά λόγω ηλικίας, είναι σηµαντικό να το προετοιµάσουµε σωστά την επιδερµίδα µας, ώστε να αντισταθεί στη φωτογήρανση. Η φροντίδα που χρειάζεται να προσφέρουµε έχει δύο στόχους: την ενυδάτωση και την αντιοξείδωση.

Βαθιά ενυδάτωση

Ο ήλιος κάνει το δέρµα µας να χάνει τα αποθέµατά του σε νερό, µε αποτέλεσµα να αφυδατώνεται. Τα επίπεδα υγρασίας παίζουν σηµαντικό ρόλο στην αντοχή του ενάντια στις επιθέσεις του ήλιου. Χωρίς την απαραίτητη υγρασία, τα κύτταρα δεν µπορούν να επιτελέσουν σωστά τις λειτουργίες τους, όπως το να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη ή να πολλαπλασιαστούν. Έτσι, το δέρµα δείχνει θαµπό, άτονο, γερασµένο και αφυδατωµένο. Το υαλουρονικό οξύ, ο ενυδατικός παράγοντας που υπάρχει φυσιολογικά στο σώµα, λειτουργεί σαν σφουγγάρι: απορροφά µόρια νερού και τα συγκρατεί ανάµεσα στα δερµατικά κύτταρα. Οι ενέσεις µεσοθεραπείας διοχετεύουν υαλουρονικό οξύ, ώστε να προσφέρουν ενυδάτωση µε πολύµηνη διάρκεια στο δέρµα. Για τη φροντίδα στο σπίτι επιλέγουµε κρέµες και ορούς µε υαλουρονικό οξύ, ceramides που αυξάνουν τη µεταφορά των µορίων νερού και νιασιναµίδη που ενισχύει τη φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος.

Αντιοξείδωση

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κάνει τον οργανισµό να παράγει ελεύθερες ρίζες. Τα µόρια αυτά επιτίθενται στα κύτταρα του σώµατος και ιδιαίτερα στους ινοβλάστες που παράγουν το κολλαγόνο. Τα κάνουν λιγότερο αποτελεσµατικά, µειώνουν δηλαδή την ικανότητά τους να συνθέτουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Για να τις αφοπλίσουµε, τροφοδοτούµε το δέρµα µε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες δεσµεύουν τις ελεύθερες ρίζες κι έτσι τις εξουδετερώνουν.

Στις ασθενείς µου συστήνω να απλώνουν κάθε πρωί στο πρόσωπό τους έναν ορό µε βιταµίνη C πριν το αντιηλιακό. Αν θέλουµε να ενισχύσουµε το δέρµα µε µεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών, κάνουµε θεραπείες προσώπου µε αντιοξειδωτικά πρωτόκολλα.

Όταν φοράµε µάσκα

Επειδή η µάσκα δεν αφήνει την επιδερµίδα να αναπνεύσει και τυχόν παθογόνοι οργανισµοί εγκλωβίζονται, το πιο σηµαντικό είναι να φροντίζουµε για τον καθαρισµό της επιδερµίδας. Φοράµε τη µάσκα σε καθαρό πρόσωπο χωρίς µέικ-απ, µόνο µε την κρέµα ηµέρας, ώστε να αποφύγουµε µολύνσεις. Καθώς υπάρχει κίνδυνος ερεθισµού από την τριβή, επιλέγουµε προϊόντα µε καταπραϋντικές συνθέσεις. Συµπεριφερόµαστε δηλαδή στο δέρµα σαν είναι υπερευαίσθητο, πριν ακόµη αντιδράσει µε φλεγµονή και κνησµό.

Η ιδανική θεραπεία πριν από τις διακοπές

Ο καλύτερος τρόπος για να περάσουµε ένα καλοκαίρι µε όµορφη επιδερµίδα είναι το Hydrafacial, µία πολυ-θεραπεία που περιλαµβάνει τέσσερα στάδια: απολέπιση, ενυδάτωση, διόρθωση ατελειών όπως µαύρα στίγµατα και σπυράκια και συνολική αναζωογόνηση του προσώπου. Είναι η κατάλληλη φροντίδα για τη βαθιά ενυδάτωση και αναζωογόνηση του ξηρού και θαµπού δέρµατος, ενώ προσφέρει ισχυρή αντιγηραντική και αντιοξειδωτική δράση. Αποτελεί επίσης ιδανική λύση για την αντιµετώπιση της λιπαρής ή µε τάση ακµής επιδερµίδας, ενώ παράλληλα µειώνει τους διευρυµένους πόρους. Ξεκινάει µε ήπια µικροδερµοαπόξεση µε διαµάντι, κατάλληλη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερµίδες. Έτσι,η επιδερµίδα είναι έτοιµη να δεχτεί το κοκτέιλ βιταµινών µικροµοριακής µορφής µε αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες που απλώνεται στο τελευταίο στάδιο. Η σύσταση του θεραπευτικού ορού ποικίλλει και εξατοµικεύεται ανάλογα µε τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Μπορεί να είναι πλούσιος σε υαλουρονικό οξύ και βιταµίνες για την ενυδάτωση του δέρµατος ή να περιέχει αναπλαστικές ουσίες για την καταπράυνση της επιδερµίδας.

 

 


Η Προτείνει: