Είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία. Βραδάκι, στον καναπέ, χαμηλή μουσική, κεριά, κρασάκι, μόλις έχεις κάνει μπάνιο, έχεις απλώσει μία ενυδατική sheet mask στο πρόσωπό σου και με το jade roller κάνεις μασάζ στην επιδερμίδα σου. Μία τυπική Κυριακή, όταν δεν είσαι διακοπές.
Το jade roller, είναι ένα από τα πιο- ίσως το διασημότερο και αρχαιότερο- beauty tool αυτή τη στιγμή, που υπάρχει πλέον στο μπουντουάρ κάθε τίμιας beauty- skincare addict αυτής της Γης, ενδεχομένως και στο δικό σου. Γυμνάζει τους μύες του προσώπου, τονώνει τη μικροκυκλοφορία, χαρίζοντας του μια πιο σφριγηλή, λεία και λαμπερή όψη, μειώνει την κατακράτηση- το πρήξιμο που δημιουργείται στο πρόσωπο και τα μάτια, συμβάλλοντας στη μείωση των μαύρων κύκλων, αποτοξινώνει, συσφίγγει τους πόρους με την κυλιόμενη κίνηση που προκαλεί η δροσερή αίσθηση του ημιπολύτιμου λίθου, ενώ βοηθά τα προϊόντα απορροφώνται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.
Κι ενώ πριν λίγες μέρες σου έγραφα για όλα τα παραπάνω οφέλη του στην επιδερμίδα μας, αυτή τη φορά, έρχομαι να λύσω την απορία που ενδεχομένως μπορεί να έχεις σχετικά με το ροζ, πράσινο και μοβ roller. Ποια είναι η διαφορά τους; Γιατί έχουν διαφορετικό χρώμα; Τι προσφέρει το κρύσταλλο στην επιδερμίδα; Να πούμε σε αυτό το σημείο πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ολοένα και μεγαλύτερη «εξάπλωση» της τάσης των κρυστάλλων (και των ιδιοτήτων τους), οπότε ήταν απολύτως λογικό να δούμε κάποια στιγμή τη βιομηχανία ομορφιάς να την ενσωματώνει σε ολοένα και περισσότερα προϊόντα, tools δημιουργώντας αντίστοιχες ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας.
Rose quartz roller
Κάθε κρύσταλλος έχει τις δικές του ενεργειακές και θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά αν είσαι δύσπιστη με αυτή την εξήγηση για τις δυνάμεις των κρυστάλλων, θα σου πω πως αντίστοιχα, κάθε πέτρα έχει τις δικές της φυσικές και χημικές ιδιότητες, οι οποίες έχουν διαφορετικά οφέλη στους διαφορετικούς τύπους δέρματος, καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες. Να πούμε σε αυτό το σημείο πως το roller χρησιμοποιούνταν σε αρχαία κινεζικά τελετουργικά ομορφιάς που χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα.
Για παράδειγμα, ο ροζ χαλαζίας γνωστός ως «πέτρα της αγάπης» χρησιμοποιείται ήδη από την εποχή των Αρχαίων Αιγυπτίων για να μειώσει την ένταση και να χαλαρώσει τις εκφράσεις του προσώπου, να απαλύνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και να καταπραΰνει την φλεγμονή και την ερυθρότητα, μιας και ο ροζ χαλαζίας διατηρεί τη δροσερή θερμοκρασία του. Plus: Χρησιμοποιείται καλύτερα τη νύχτα, για να «ηρεμήσει» την επιδερμίδα πριν τον ύπνο και να βελτιώσει την απορρόφηση του προϊόντος που έχεις απλώσει πιο πριν.
Jade Roller
Από την άλλη πλευρά, ο νεφρίτης χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια κυρίως στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική προκειμένου να προάγει την ισορροπία, τη θετικότητα και την ηρεμία, μιας και πιστεύεται ότι μεταφέρει μια θεραπευτική ενέργεια που αποκαθιστά την αρμονία στο δέρμα. Περιέχει ιδιότητες που ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού, χαλαρώνοντας το νευρικό σύστημα και αποβάλλοντας τις τοξίνες από το δέρμα. Δεν έχει τόσο λεία υφή όσο ο χαλαζίας, είναι πιο ελαφρύς και τείνει να «ζεσταίνεται» με την επαφή με το δέρμα, αποκτώντας ανάλογη θερμοκρασία. Γι αυτό είναι καλύτερος αν θέλεις να κάνεις ανόρθωση ή σύσφιξη του χαλαρού δέρματος. Plus: Χρησιμοποιείται καλύτερα το πρωί, καθώς έχει αναζωογονητική ενέργεια που βοηθά το δέρμα να νιώθει φρέσκο και ανανεωμένο.
Skin Gym Facial Roller
Amethyst Roller
Τέλος, ο αμέθυστος χρησιμοποιείται συχνά για να αποβάλλει τις αρνητικές σκέψεις και το άγχος από το μυαλό και την επιδερμίδα. Καταπραΰνει τη φλεγμονή και την ερυθρότητα, θρέφει τα κύτταρα του δέρματος με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά και αποτοξινώνει την επιδερμίδα, συμβάλλοντας στην αναζωογόνηση των κυττάρων. Παράλληλα, βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων και συσφίγγει τους πόρους, γι ‘αυτό συνιστάται για την ακνεική επιδερμίδα.