It’s Αll Αbout Τhe Εyes | Η νέα τάση στο μακιγιάζ που ανέδειξε το face covering

Home ΟΜΟΡΦΙΑ It’s Αll Αbout Τhe Εyes | Η νέα τάση στο μακιγιάζ που ανέδειξε το face covering
face covering

Τα πιο εντυπωσιακά eye looks από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Οι εβδομάδες μόδας του φετινού Σεπτεμβρίου δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνες των προηγούμενων ετών. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες, δεν ήταν λίγοι οι σχεδιαστές που τελικά παρουσίασαν τις συλλογές τους μέσω live streaming ή με λιγοστούς καλεσμένους. Οι περισσότεροι από αυτούς επέλεξαν να τιμήσουν το αξεσουάρ της χρονιάς, την προστατευτική μάσκα, δίνοντάς του fashion χαρακτήρα με graphic prints και πολύτιμους κρυστάλλους.

Εξίσου δημιουργικοί ήταν όμως και οι makeup artists. Ενώ η πλειονότητα προτίμησε natural looks που βασίζονταν στην ανάδειξη της υγιούς και αψεγάδιαστης επιδερμίδας, ορισμένοι φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι το μισό πρόσωπο των μοντέλων ήταν καλυμμένο και ανέδειξαν τα skills τους στο μακιγιάζ ματιών. Ακολουθούν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά eye looks των shows:

Electric

Στο show του brand Zero + Maria Cornejo, o makeup artist Dick Page χάρισε στα μοντέλα ένα επιμελώς ατημέλητο eye look σε royal blue απόχρωση, που έκανε το βλέμμα τους να ξεχωρίζει.

Graphic Cat Eyes

Για την παρουσίαση της συλλογή του οίκου Christian Siriano, ο makeup artist Vincent Oquendo, εμπιστεύθηκε τα κλασικά cat eyes, τα οποία όμως απογείωσε με την εφαρμογή έντονης κίτρινης σκιάς.

Ο Oquendo δημιούργησε διάφορες εκδοχές των graphic cat eyes με κίτρινη σκιά αλλά και χωρίς, ανάλογα με το σύνολο που φορούσε το εκάστοτε μοντέλο.

Floating Crease

Η makeup artist στο show του brand Chromat επέλεξε να δημιουργήσει floating crease, ένα eye look που ενώ κάνει statement, καταφέρνει παράλληλα να δείχνει μίνιμαλ και φρέσκο.

Ombré

Μερικά από τα μοντέλα του brand Chromat συνδύασαν τις προστατευτικές τους μάσκες με bold looks σε αποχρώσεις του κίτρινου και του μπλε, που δημιουργούσαν ένα ενδιαφέρον ombré εφέ.

Πηγή: Harpersbazaar.gr