«Άριστα» στο σχολείο με σωστή διατροφή

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ «Άριστα» στο σχολείο με σωστή διατροφή
alarm clock apple back to school 2781814

 

 

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί προϋπόθεση όχι μόνο για τη σωστή νοητική, πνευματική, σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών, αλλά μπορεί να επηρεάσει σημαντικά ακόμη και τις σχολικές τους επιδόσεις!

 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη διατροφή που μπορεί να εξασφαλίσει στο παιδί σας καλύτερες σχολικές επιδόσεις, μπορείτε να παρακολουθήσετε το δωρεάν σεμινάριο του infokids.gr με τίτλο «Σωστή διατροφή για καλές επιδόσεις στο σχολείο» από την Κλινική Διαιτολόγο- Διατροφολόγο & Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, κυρία Μαρίνα Πόγκα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 12.00-14.00 στα Public Συντάγματος.

 

Δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.gle/HHg2QjD2dyimsVmLA

 

Όπως εξηγεί η κυρία Πόγκα, «κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία υπάρχει αυξημένη ανάγκη θρεπτικών συστατικών. Η μη ισορροπημένη διατροφή σε αυτές τις ηλικίες μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο σωματικό βάρος και παχυσαρκία,  κακή θρέψη και ανάπτυξη, κόπωση, ζάλη, αδυναμία συγκέντρωσης, πρώιμη εφηβεία κ.ά.».

 

Ωστόσο, τα οφέλη από την υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής δεν περιορίζονται στις σχολικές επιδόσεις. Η παρέμβαση κατά την παιδική και εφηβική ηλικία και η διαμόρφωση σωστών προτύπων και αντιλήψεων σχετικά με τη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα θέτουν τις βάσεις για την καλή υγεία του παιδιού και στο μέλλον.

 

Λίγα λόγια για τα σεμινάρια

Τα δωρεάν σεμινάρια του infokids διοργανώνονται για τέταρτη χρονιά με στόχο να προσφέρουν στους γονείς έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ανατροφή, την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών τους. Κορυφαίοι ειδικοί αναλύουν σημαντικά θέματα που απασχολούν κάθε οικογένεια, κάθε δεύτερο Σάββατο, στον φιλόξενο χώρο των Public Συντάγματος.

Εκτός από τους γονείς, τα σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί. Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν στο τέλος του σεμιναρίου βεβαίωση συμμετοχής.