9467b

Γλυκοπατάτες σκορδάτες με μέλι και μουστάρδα

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.
Προετοιμασία: 10 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 60 λεπτά Μερίδες: 4

Υλικά

  • 6 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 50 γρ. μέλι
  • 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν ή πικάντικη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • 3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Μαύρο χοντροτριμμένο πιπέρι

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής