Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.
Προετοιμασία: 10 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 60 λεπτά | Μερίδες: 4 |
Υλικά
- 6 μέτριες γλυκοπατάτες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 50 γρ. μέλι
- 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν ή πικάντικη
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
- 3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
- ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
- 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
- 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Μαύρο χοντροτριμμένο πιπέρι
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής