Από τα πιο ισχυρά αιθέρια έλαια με προέλευση από την Αυστραλία το tea treeoil ή τεϊόδεντρο δεν πρέπει να καταναλώνεται ποτέ από το στόμα, ούτε να χρησιμοποιείται μόνο του, αλλά σε ανάμειξη με λίγο νερό ή ένα έλαιο βάσης. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η εξαιρετική καθαριστική και αντισηπτική του ιδιότητα. Ως ισχυρό αντιμικροβιακό, το tea tree oil έχει την ιδιότητα να αντιμετωπίζει φλεγμονές και μολύνσεις με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο. Μπορείς να κάνεις πολλές diy συνταγές με tea tree oil στο σπίτι για να
αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου, να απολυμάνεις τα χέρια σου, να αντιμετωπίσεις την κακοσμία του στόματος, να απαλλαγείς από τον ιδρώτα και τους μύκητες στα πόδια και στα νύχια. Μπορείς να αντιμετωπίσεις ακόμα και το ηλιακό έγκαυμα με τη βοήθεια του αρκεί να ρίξεις μια σταγόνα τεϊόδεντρου σε μια κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας. Αν υποφέρεις από ακμή, επιχείρησε να βάλεις λίγο αδιάλυτο αιθέριο έλαιο με μια μπατονέτα πάνω στα σπυράκια. Όσο πιο νωρίς ανακαλύψεις το σπυράκι και λάβεις τα μέτρα σου, τόσο πιο εύκολα αυτό θα αρχίσει να υποχωρεί. Σαν στοματικό διάλυμα για γαργάρες μπορεί να ανακουφίσει τη στοματική κοιλότητα από μυκητιασικές μολύνσεις, όπως οι άφτρες.

Επιμέλεια Πάτια Ιορδανίδου, Beauty Editor