6 πράγματα που πρέπει να ξέρετε προτού κάνετε fillers προσώπου!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 6 πράγματα που πρέπει να ξέρετε προτού κάνετε fillers προσώπου!
beauty faces fillers

Η ζήτηση για αισθητική χειρουργική είναι μειωμένη σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς η αγορά εναλλακτικών μη χειρουργικών μεθόδων συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με έρευνα της LaingBuisson. Το άρθρο προέρχεται από την ιστοσελίδα της Elle UK.

Τα fillers προσώπου είναι μια θεραπεία που προσφέρεται εναλλακτικά των χειρουργικών επεμβάσεων. Για να μάθουμε πώς λειτουργούν πραγματικά, τα αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν και τους κινδύνους, ζητήσαμε από δύο γιατρούς αισθητικής, τον Liesel Holler και την Johanna Ward της Cosmetic Skin Clinic, να μοιραστούν τα έξι πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

 

  1. Η καλή δουλειά πρέπει να είναι αόρατη

getty models featured for illustrative purposes only they have not been treated with juvederm and do not endorse product

«Υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι τα fillers δίνουν μια ψεύτικη εμφάνιση», λέει ο Holler. «Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι βλέπουν μόνο τα άσχημα αποτελέσματα – η αποτελεσματική δουλειά δεν είναι ανιχνεύσιμη. Ζητήστε από τον γιατρό σας να σας δείξει πολλά παραδείγματα της δουλειάς του για να σας διευκολύνει. Οι ασθενείς μου συχνά εκπλήσσονται όταν βλέπουν πόσο φυσιολογικά είναι τα αποτελέσματα.»

 

  1. Δεν υπάρχει προσέγγιση ενός μεγέθους για όλους

«Κάθε ασθενής είναι διαφορετικός, οπότε οι περισσότεροι γιατροί θα εκτιμήσουν τις αναλογίες του προσώπου σας και θα κάνουν προτάσεις», λέει ο Holler. «Οι περιοχές που συνήθως εγχέουμε με δερματικό filler περιλαμβάνουν τα χείλη, το πηγούνι, τη σιαγόνα και τις κοιλότητες κάτω από τα μάτια, τα οποία ονομάζονται «σχισίματα δακρύων». Ανάλογα με το τι θέλετε να στοχεύσετε, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τη θεραπεία πολλαπλών περιοχών για να διατηρηθεί η αρμονία του φυσικού σας προσώπου.

 

  1. Η έρευνα είναι απαραίτητη

«Η Ιατρική Αισθητική Βιομηχανία είναι κακώς ρυθμισμένη, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να κάνετε την  έρευνα σας», λέει ο Ward. «Αναζητήστε μια κλινική που χρησιμοποιεί εγγεγραμμένους γιατρούς και νοσοκόμες και που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των ασθενών. Κοιτάξτε online για κριτικές και από άλλους ασθενείς. Θα πρέπει να πάρετε μια καλή ιδέα για το πώς λειτουργεί η κλινική, από την πλευρά του ασθενούς».

 

«Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, ρωτήστε για την εμπειρία του γιατρού: ζητήστε φωτογραφίες πριν και μετά και ρωτήστε εάν έχουν εμπειρία στη διαχείριση επιπλοκών», προσθέτει ο Holler.

 

  1. Δεν λειτουργούν όλα τα fillers το ίδιο 

getty models featured for illustrative purposes only they have not been treated with juvederm and do not endorse product

«Η επιλογή των προϊόντων είναι εξαιρετικά σημαντική», λέει ο Holler, ο οποίος συνιστά υψηλής ποιότητας υλικά πλήρωσης υαλουρονικού οξέος όπως το Juvéderm. «Το Juvéderm έχει ένα καλό προφίλ ασφάλειας, είναι καλά ερευνημένο και δίνει μακροχρόνια και φυσικά αποτελέσματα. Η σειρά Juvéderm διαρκεί 12-18 μήνες, ή έως και 24 μήνες με το Volux, το οποίο χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση του πηγουνιού και της σιαγόνας». (Το μεμονωμένο αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει).

 

  1. Θα πρέπει να δεσμευτείτε για παρακολούθηση

«Συνιστούμε γενικά ότι οι ασθενείς επισκέπτονται τον ιατρό τους κάθε έξι μήνες για να εκτιμήσουν την απόδοση των θεραπειών πλήρωσης και έτσι μπορούν να πάρουν έγκυρη συμβουλή εάν ή πότε μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθούν οι θεραπείες  για να διατηρήσουν τα βέλτιστα αποτελέσματα», λέει ο Ward.

 

  1. Ο χρόνος διακοπής ποικίλλει ανά άτομο

getty models featured for illustrative purposes only they have not been treated with juvederm and do not endorse product

Ενώ οι μώλωπες και το οίδημα είναι συχνές (και φυσιολογικές) ανεπιθύμητες ενέργειες, ιδιαίτερα σε περιοχές μαλακών ιστών όπως τα χείλη και γύρω από τα μάτια, αυτές θα πρέπει να εξαφανιστούν μέσα σε λίγες ημέρες ή έως και δύο εβδομάδες.

«Συμβουλεύω όλους τους ασθενείς μου να αποφεύγουν τα συμπληρώματα αλκοόλ, ιβουπροφαίνης, ασπιρίνης και Ωμέγα 3 για 1-2 ημέρες πριν από τη θεραπεία τους», λέει ο Ward. «Για ασθενείς που μελανιάζουν εύκολα, προτείνω επίσης να λαμβάνω από του στόματος δισκία arnica για πέντε ημέρες πριν από τη θεραπεία.» Ο Holler συνιστά επίσης την αποφυγή άσκησης για 48 ώρες μετά τη θεραπεία.

«Οι ασθενείς συνήθως βλέπουν αποτελέσματα αμέσως, αλλά αυτά βελτιώνονται μέσα σε λίγες εβδομάδες. Μετά από τέσσερις εβδομάδες, το filler θα πρέπει να έχει ενσωματωθεί πλήρως στον ιστό του ασθενούς», λέει ο Holler.