Εθελοντές για παροχή υπηρεσιών στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων αναζητά η Περιφέρεια Αττικής

Home ΥΓΕΙΑ Εθελοντές για παροχή υπηρεσιών στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων αναζητά η Περιφέρεια Αττικής
elder man

Ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία για προσέλκυση εθελοντών που θα μπορούν να προσφέρουν αποκλειστικά στις Mονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), Κερδοσκοπικού και Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σε όλο το φάσμα ειδικοτήτων και υπηρεσιών που οι μονάδες μπορεί να χρειάζονται κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής.

Λόγω της βαρύτητας της κρίσης της πανδημίας και των αυξημένων αναγκών του χώρου της Υγείας, που εξαντλούν τα αποθέματα της χώρας σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, οι ΜΦΗ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο υποστελέχωσης του προσωπικού τους που τυχόν θα βρεθεί θετικό στον κορωνοΪό, την ώρα που χαρακτηρίζεται απαραίτητη η συνέχιση λειτουργίας τους και υπερεπείγουσα η ανάγκη φροντίδας, υποστήριξης και επιτήρησης της υγείας του ευάλωτου πληθυσμού των ηλικιωμένων και όλων των διαμενόντων σε αυτές.

Για την ασφαλή συνέχιση της λειτουργίας των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων και την διασφάλιση της απαραίτητης προσοχής και φροντίδας που η Υγεία των ηλικιωμένων ενοίκων απαιτεί σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία, η Περιφέρεια Αττικής δημιουργεί, με προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Αττική κ. Γιώργου Πατούλη, πρόσκληση εθελοντισμού αποκλειστικά για τις ΜΦΗ, Κερδοσκοπικού και Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία απευθύνεται τόσο σε όσους μπορούν να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, όσο και σε εξειδικευμένα στελέχη νοσηλευτών και λοιπών ειδικοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε το θέμα της ασφάλειας των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων από το δυναμικό των εθελοντών που θα προσέλθουν για να παράσχουν υπηρεσίες. Οι εθελοντές για να μην επηρεάσουν κατά οποιοδήποτε τρόπο, την σχετική καραντίνα που έχουν επιτύχει οι μονάδες με την υλοποίηση των μέτρων της Περιφέρειας, θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα υλικά προστασίας για τα οποία θα μεριμνήσει η Περιφέρεια Αττικής.

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Γραμμή Βοήθειας για την Πανδημία που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Αττικής στο 1110, όπου επίσης μπορούν να απευθυνθούν και οι κατά τόπους ΜΦΗ της Αττικής, προσδιορίζοντας τις ειδικές τους ανάγκες.

Ειδική φόρμα συμμετοχής μπορούν επίσης να συμπληρώσουν οι εθελοντές στην σελίδα της Περιφέρειας Αττικής patt.gov.gr