Έντονες ρυτίδες γύρω από τα μάτια -Το μακιγιάζ που πρέπει να επιλέξετε

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Έντονες ρυτίδες γύρω από τα μάτια -Το μακιγιάζ που πρέπει να επιλέξετε
rutides matia kuries dromos

Oι ρυτίδες κάτω από τα μάτια μπορούν να κάνουν το πρόσωπό μας να φαίνεται κουρασμένο και ταλαιπωρημένο.

Μία εντατική, συστηματική περιποίηση προσώπου, ωστόσο, μπορεί να τις κρύψει ή ακόμα και να τις μειώσει. Οι δερματολόγοι μας συμβουλεύουν να ακολουθούμε μια καθημερινή ρουτίνα για την εφαρμογή των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας μας και να προσπαθούμε, όσο γίνεται, να αλλάζουμε συνήθειες που ενδεχομένως ταλαιπωρούν το δέρμα και κάνουν τις ρυτίδες να δείχνουν πιο έντονες.

Υπάρχει, όμως, κι άλλος τρόπος να τραβήξουμε την προσοχή μακριά από τις ρυτίδες των ματιών κάνοντάς τες λιγότερο ορατές. Με το κατάλληλο μακιγιάζ, τα ιδανικά προϊόντα και τον σωστό τρόπο εφαρμογής τους, οι ρυτίδες εξομαλύνονται και παράλληλα στρέφουμε την προσοχή όλων σε άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου κι όχι στα μάτια.

Επιλέγουμε προϊόν με βασικό συστατικό τη σιλικόνη

Τα προϊόντα που διαθέτουν στη βάση τους σιλικόνη είναι εξαιρετικά για την εξομάλυνση των ρυτίδων και τη δημιουργία απαλής υφής για να εφαρμοστούν με καλύτερο τρόπο τα υπόλοιπα προϊόντα. Επιπλέον, είναι βοηθητικό να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας ή κάποιο πινέλο για όποιο προϊόν εφαρμόζουμε κάτω από τα μάτια -από το primer μέχρι την πούδρα.

Τέλος, είναι σχεδόν απαραίτητο να εφαρμόσουμε primer ματιών με σιλικόνη. Πρέπει να το αφήσουμε να στεγνώσει για λίγα λεπτά και ύστερα να συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα προϊόντα.

Επιλέγουμε κρεμώδες concealer

Για την κάλυψη των ρυτίδων, χρησιμοποιούμε κρέμα concealer. Το συγκεκριμένο προϊόν εφαρμόζεται απευθείας κάτω από τα μάτια και μπορεί να καλύψει ομοιόμορφα τις σακούλες και τις ρυτίδες. Επιλέγουμε ένα concealer που ταιριάζει στον τόνο του δέρματός μας και εφαρμόζουμε ποσότητα, σε μεγέθoς μπιζελιού ακριβώς κάτω από τα βλέφαρα.

Αποφεύγουμε να τρίβουμε την κρέμα κάτω από τα μάτια μας για να μην έχουμε ερεθισμούς. Αντ ‘αυτού, εφαρμόζουμε απαλά κάτω από κάθε μάτι χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή πινέλο μακιγιάζ.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gucci Westman (@gucciwestman)

Εφαρμόζουμε απαλά το foundation

Ενώ οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι η εφαρμογή των προϊόντων βάσης κρύβουν τις ρυτίδες, κάνουν λάθος: αν δεν εφαρμοστεί η σωστή ποσότητα, με το κατάλληλο τρόπο, γίνονται πιο εμφανείς. Επιλέγουμε βάση, foundation που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματος μας και την εφαρμόζουμε στο κέντρο του μετώπου, κάτω από τα μάτια, στην άκρη της μύτης και στο πηγούνι.

Παίρνουμε τις ποσότητες και τις δουλεύουμε, απλώνουμε πρώτα γύρω από το πρόσωπο και στη συνέχεια, κάτω από τα μάτια. Ιδανικά, δουλεύουμε το προϊόν με ένα υγρό σφουγγάρι για να μαλακώσει τη συνολική εμφάνιση.

Gucci Westman: Μία από τις καλύτερες makeup artist που ακολουθούμε στο instagram και μαθαίνουμε tips για να δημιουργούμε εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gucci Westman (@gucciwestman)

Αποφεύγουμε powder προϊόντα

Τα προϊόντα βάσης και τα ρουζ σε μορφή σκόνης τείνουν να μπαίνουν στις γραμμές κάτω από τα μάτια και τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Αποφεύγουμε την εφαρμογή σκόνης στην περιοχή κάτω από τα μάτια ή σε οποιοδήποτε σημείο με πολλές ρυτίδες.

Χρησιμοποιούμε προϊόντα μακιγιάζ υγρά ή κρεμώδη, τα οποία είναι πιο απαλά και αποκρύπτουν καλύτερα τις ρυτίδες.

Τονίζουμε τα μάτια με μάσκαρα, eyeliner και σκιά ματιών

Μετατοπίζουμε την προσοχή από τα μεγάλα βλέφαρα στα μάτια μας. Εφαρμόζουμε ένα σκούρο μαύρο eyeliner και μάσκαρα στα άνω βλέφαρα, ώστε να τραβήξουμε την προσοχή από τις κάτω ρυτίδες των ματιών.

Ολοκληρώνουμε το look με κάποια smokey ματ σκιά ματιών για να τονίσουμε τα μάτια μας και να ελαχιστοποιήσουμε τις ρυτίδες.

Η τεχνική μας για την εφαρμογή μακιγιάζ των ματιών (όπως πώς εφαρμόζετε τη μάσκαρα και το eyeliner) μπορεί να εξαρτάται από τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Να θυμάστε, όμως, ότι όσο πιο τολμηρό είναι το μακιγιάζ μας, τόσο περισσότερο μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από τις ρυτίδες σας.

Αποφεύγουμε τα υγρά eyeliner ή τις λαμπερές σκιές ματιών, καθώς δείχνουν τις γραμμές πιο έντονες.

Πηγή: www.bovary.gr