dyo-logo-200

EDITOR’S LETTER: Ο κορωνοϊός… αλλιώς!!!

Τον Δεκέμβριο του 2019, εν μέσω εορτασμών, στολισμών, νυχτερινών εξόδων και συγκεντρώσεων σε φιλικά σπίτια, φορώντας τα καλά μας, ακούγοντας μουσική, διασκεδάζοντας με τους φίλους μας και αγκαλιασμένοι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ακούγαμε για έναν επικίνδυνο ιό στη μακρινή Κίνα που είχε αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών, είχε αρχίσει να σκοτώνει ανθρώπους όλων των ηλικιών και είχε πλήξει την οικονομία μιας υπερδύναμης. Ακούγαμε και βλέπαμε τα νέα με πραγματική λύπη, αλλά σκεφτόμασταν ότι αυτό είναι τόσο μακριά από εμάς και θα αντιμετωπιστεί προτού εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες.
Και να που σήμερα ο «ενοχλητικός» αυτός επισκέπτης, κάνοντας ένα ταξίδι σε άλλες 200 χώρες, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, συνεχίζει να αφήνει τα στίγματά του, αλλού λιγότερο και αλλού πολύ περισσότερο, στην υγεία, στην ψυχολογία, στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ήρθε να σκοτώσει, να πανικοβάλει, να αλλάξει τρόπους ζωής, εργασίας, να τραντάξει συθέμελα αξίες, συνήθειες, ιδανικά, θρησκείες και να επιβάλει νέα μοντέλα ζωής που εξυπηρετούν την απομόνωση, την τρομολαγνεία, την αυτολύπηση και την κατάθλιψη. Σίγουρα ο κορωνοϊός θα πετύχει αρκετούς από τους στόχους του, αλλά, από την άλλη, ίσως «εν αγνοία» του, επιφέρει και καινούργια δεδομένα που εύχομαι για πολλούς από εμάς να είναι ευκαιρίες για να δούμε τη ζωή και τη νέα πραγματικότητα… αλλιώς!!!
Να αγαπάμε και να προσέχουμε περισσότερο τους εαυτούς μας, να αφιερώνουμε χρόνο στους αγαπημένους μας, να απολαμβάνουμε περισσότερο αυτά που μας ευχαριστούν, να εκτιμούμε μια ωραία ταινία ή ένα ωραίο βιβλίο, να εργαζόμαστε με κέφι, μεράκι και όρεξη, να μη θεωρούμε τίποτα δεδομένο, να απολαμβάνουμε τις εποχές, να κάνουμε καλή παρέα με τον εαυτό μας και τους φίλους μας, να προσέχουμε το περιβάλλον, να αγαπάμε τη ζωή και να φυσικά να το κάνουμε πράξη με το μόνο όπλο που έχουμε, την πρόληψη, που αποτελεί και την έμπνευση του περιοδικού «ΔΥΟ».
Το περιοδικό «ΔΥΟ», πιο επίκαιρο και απαραίτητο από ποτέ, με κορυφαίους επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας από μια ευρεία γκάμα ιατρικών ειδικοτήτων, οι οποίοι μεταλαμπαδεύουν τις «πολύτιμες» γνώσεις τους στο ευρύ κοινό, αποτελεί «Δώρο Ζωής» για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να τις κάνει πράξη και να εξασφαλίσει ποιότητα ζωής και «ευεξία» ψυχής. Η ιστοσελίδα και τα social media του περιοδικού με τα απόλυτα έγκυρα, επιστημονικά τεκμηριωμένα άρθρα, τις επίκαιρες αναρτήσεις και τις έγκριτες δημοσιεύσεις σε θέματα υγείας, διατροφής, ομορφιάς και ψυχολογίας από τους πλέον ειδικούς αποτελούν όχι μόνο φίλτρα στην αχαλίνωτη πληροφόρηση, που ευδοκιμεί ακόμη περισσότερο σήμερα, αλλά και αξιόπιστους συμβούλους. Το «Δώρο Ζωής» μας προσφέρεται απλόχερα και εμείς οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα γίνεται.

Γεράσιμος Κουλουμπής
Διευθυντής Έκδοσης

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao