Dos & Don’ts: Τα 5 λάθη που κάνετε με τα μαλλιά σας και σας προσθέτουν χρόνια

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Dos & Don’ts: Τα 5 λάθη που κάνετε με τα μαλλιά σας και σας προσθέτουν χρόνια
hait color cut

Από κοντά ή μακριά καρέ μέχρι μακριά και ανέμελα, τα μαλλιά είναι σημαντικό ατού για κάθε γυναίκα, αφού αποτελούν το «όπλο» της για να πετύχει μοναδικές εμφανίσεις και να σαγηνεύσει τους πάντες, όπου κι αν βρεθεί. Ωστόσο, πολλές από εσάς κάνετε το λάθος κι επιλέγετε το μη ιδανικό χτένισμα ή κούρεμα, με αποτέλεσμα να προσθέτετε χωρίς λόγο επιπλέον χρόνια στην ηλικία σας. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό πρέπει να σταματήσει και να εντοπίσετε ποια είναι αυτά τα λάθη, ώστε να μην τα επαναλάβετε. Έτσι, θ’ αποκτήσετε ανανεωμένη και λαμπερή όψη. Εμείς τα συγκεντρώσαμε και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω. Μήπως κάνετε κι εσείς ένα ή και περισσότερα από αυτά;

1. Τα αφήνετε πολύ μακριά

hair5.jpeg

Τα μακριά μαλλιά καλό είναι να υιοθετούνται από γυναίκες νεότερης ηλικίας, ακριβώς γιατί αναδεικνύουν περισσότερο την ανεμελιά που τις χαρακτηρίζει. Όσο μεγαλώνετε, προτιμήστε hairstyles, πιο κοντά, διότι έτσι θα κολακεύσετε περισσότερο το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά σας, ενώ ταυτόχρονα θα προσδώσετε στην εμφάνισή σας μεγαλύτερη κομψότητα και γοητεία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Γαλλίδες προτιμούν τα κοντά καρέ. 

Λύση: Βρείτε το french girl που λατρεύετε και πηγαίνετε στο hair salon με μια φωτογραφία του, για να την δείξετε στον hair stylist σας και να σας χαρίσει το τέλειο look.

2. Διατηρείτε για πολύ καιρό το ίδιο κούρεμα

3-bzfzv.jpg

Το να έχετε το ίδιο κούρεμα για πολλά χρόνια σίγουρα δε σας βοηθάει, γιατί πολύ απλά οι τάσεις στα μήκη αλλάζουν συνεχώς και δεν είναι σωστή κίνηση να μένετε στο παρελθόν, καθώς έτσι σας προσθέτετε έξτρα χρόνια. Μάλιστα, η αλλαγή μήκους θα σας ανανεώσει και θα σας χαρίσει περισσότερη αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα να δείχνετε πιο νέες απ’ ό,τι είστε στην πραγματικότητα.

Λύση: Ενημερωθείτε για όλα τα hair trends και ζητήστε από τον hairstylist να σας πει, εάν αυτό που έχετε κατά νου ταιριάζει και κολακεύει το σχήμα του προσώπου σας.

3. Δεν τα στεγνώνετε σωστά

hair1.jpg

Όταν δε στεγνώνετε και δεν περιποιείστε σωστά τα μαλλιά σας, το αποτέλεσμα είναι να αποκτήσετε ένα ατελές hair look, με φριζαρισμένες τρίχες, ακανόνιστες μπούκλες, ειδικά εάν έχετε σγουρά μαλλιά, και όγκο. Όλα αυτά θα σας προσθέσουν περισσότερα χρόνια και δεν το θέλετε αυτό.

Λύση: Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τα ισιώσετε στεγνώνοντάς τα με μια μεγάλη βούρτσα, ενώ εάν πιστεύετε ότι δεν πιάνουν τα χέρια σας, καλό είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με τον hairstylist.

4. Επιλέγετε το λάθος χρώμα μαλλιών

hair4.jpg

Η απόχρωση που θα πρέπει να επιλέξετε για τα μαλλιά σας, καλό είναι να συμβαδίζει με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά σας. Αφήστε για λίγο τα trends στην άκρη και δείτε τι σας αντιπροσωπεύει περισσότερο. Από κόκκινο ή χάλκινο και ανοιχτό ξανθό μέχρι σκούρο καστανό και μαύρο, θα βρείτε οπωσδήποτε τον τέλειο για εσάς τόνο.

Λύση: Ζητήστε από φίλες και άλλα πρόσωπα που σας γνωρίζουν πολύ καλά, ποια απόχρωση μαλλιών θεωρούν πως σας ταιριάζει ανάλογα με την προσωπικότητά σας κι έπειτα ζητήστε από τον colorist σας να σας πει εάν συμφωνεί ή όχι κι εάν ταιριάζει με τα χρώματα του δέρματός σας, για να προχωρήσετε ανάλογα.

5. Αφήνετε την βαφή μαλλιών να ξεθωριάσει

hair2-IBwPm.jpg

Σίγουρα οι πολλές καθημερινές υποχρεώσεις δε σας επιτρέπουν να επισκέπτεστε τόσο συχνά όσο θα θέλατε το κομμωτήριο, με αποτέλεσμα η βαφή -όποια κι αν είναι αυτή- να ξεθωριάζει και να σας κάνει να δείχνετε απεριποίητη και άρα μεγαλύτερη ηλικιακά.

Λύση: Μπορείτε, λοιπόν, να βάλετε υπενθύμιση στο κινητό σας ή να σημειώσετε σε μια ατζέντα πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκεφθήκατε το hair salon, ώστε να κανονίσετε να πάτε 20-30 μέρες μετά, κρίνοντας πάντοτε από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το χρώμα σας.

Πηγή: glow.gr