Τα Dos and Don’ts του μακιγιάζ της ώριμης επιδερμίδας

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Τα Dos and Don’ts του μακιγιάζ της ώριμης επιδερμίδας
bellucci

Μυστικά μακιγιάζ για να καμουφλάρετε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Η αλήθεια είναι πως με τη χρήση αντιρυτιδικών κρεμών και ορών μπορείτε καθυστερήσετε την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων, αλλά όχι να τις αποφύγετε πλήρως, καθώς αποτελούν μέρος της φυσικής διαδικασίας της γήρανσης του δέρματος. Αυτό που μπορείτε να κάνετε όμως μετά τα 40 ή τα 50 είναι να χρησιμοποιήσετε μικρά makeup tricks ώστε να καμουφλάρετε τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές για να κάνετε την επιδερμίδα σας να δείχνει πραγματικά αψεγάδιαστη. Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές μακιγιάζ για μάτια με ρυτίδες:

Do’s

-Τα σημάδια γήρανσης γίνονται πιο εμφανή όταν το δέρμα είναι θαμπό και αφυδατωμένο. Αυτός είναι ο λόγος που η καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας πριν το μακιγιάζ αποτελεί το κλειδί για νεανική εμφάνιση.

Η ώριμη επιδερμίδα απαιτεί τη χρήση ενός καλού ενυδατικού primer τόσο στο πρόσωπο, όσο και στα μάτια, που θα κλειδώσει την υγρασία και θα απαλύνει τις λεπτές γραμμές.

Οι ανάλαφρες φόρμουλες σε foundation και concealer είναι ιδανικές για τις γυναίκες άνω των 40 και των 50, καθώς οι πιο βαριές και παχύρρευστες τείνουν να “κάθονται” στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Για να μην “κάτσει” το concealer στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια, χρησιμοποιείστε μία διάφανη πούδρα μετά το concealer προκειμένου να το “σετάρετε” και να δώσε ματ φινίρισμα στην περιοχή.

Επιλέξτε σκιές σε neutral τόνους, που κολακεύουν περισσότερο την ώριμη επιδερμίδα.

Don’ts

-Το πιο συχνό λάθος είναι η εφαρμογή υπερβολικής ποσότητας προϊόντων. Στα σημεία του προσώπου που υπάρχουν ρυτίδες, καλό είναι να χρησιμοποιείται μια μικρή ποσότητα foundation ή concealer και να γίνεται καλό blending προκειμένου να δείχνει λείο το δέρμα.

Αποφύγετε τη χρήση μεγάλης ποσότητας πούδρας, καθώς έτσι βαραίνει το δέρμα και τελικά τονίζονται τα σημάδια γήρανσης.

Τα έντονα eye looks με τις σκιές που φτάνουν μέχρι την κόγχη του ματιού ή το κόκκαλο του φρυδιού καλό είναι να αποφεύγονται, καθώς τείνουν να τονίζουν τις λεπτές γραμμές. Το ίδιο ισχύει και για τις σκιές με γκλίτερ.

Προτιμήστε να τονίσετε τα μάτια σας με μια μαύρη μάσκαρα, αντί να βάλετε ψεύτικες βλεφαρίδες, οι οποίες τυπικά τραβούν την προσοχή στο πόδι της χήνας.

Πηγή: harpersbazaar.gr