ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΓΙΈΣΤΑΤΟ ΒΡΕΦΟΣ

Home ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΓΙΈΣΤΑΤΟ ΒΡΕΦΟΣ
pregnant women eating

Το 10% των γυναικών στην Αμερική επηρεάζονται από τον 

διαβήτη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης κάθε χρόνο .

Με την βοήθεια ενός εξειδικευμένου γιατρού μπορείτε να έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη και ένα υγιέστατο  βρέφος.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ …

Ξέρουμε ότι ο πλακούντας συνδέεται  με το βρέφος όσο αναπτύσσεται . Η αντίσταση στην ινσουλίνη, είναι μια κατάσταση στην οποία η  ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την χρησιμοποίηση υδατανθράκων, που είναι η ινσουλίνη, δεν παράγεται αρκετή στον οργανισμό μας  .

Επίσης  ο Σακχαρώδης Διαβήτης της  Κύησης μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και όταν το σώμα της γυναίκας δεν μπορεί να παράγει την ινσουλίνη που χρειάζεται για την εγκυμοσύνη . Χωρίς αρκετή ινσουλίνη , η γλυκόζη δεν μπορεί να απελευθερώσει το αίμα και να το μετατρέψει σε ενέργεια .   Όταν η γλυκόζη  συσσωρεύεται στο αίμα προκαλεί την  υπεργλυκαιμία .

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ?

Παρόλο που ο  Σακχαρώδης Διαβήτης της  Κύησης θεραπεύεται θα πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα διότι μπορεί να βλάψει και εσάς και το μωρό σας . Τρόποι για να κρατήσετε  φυσιολογικά τα  επίπεδα του σακχάρου είναι  τα ειδικά γεύματα και η τακτική σωματική άσκηση. Επίσης θα χρειαστεί καθημερινή δοκιμή σακχάρου στο αίμα και ενέσεις ινσουλίνης, που θα το κρίνει και θα το συστήσει ο εξειδικευμένος γιατρός.

Ενδεικτικές μετρήσεις για το σάκχαρο στο αίμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης:

  • Πριν το γεύμα – 95 mg/dl ή λιγότερο
  • Μια ώρα μετά το γεύμα – 140 mg/dl ή λιγότερο
  • Δύο ώρες μετά το γεύμα -120 mg /dl ή λιγότερο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ  ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ

Η δίαιτα και  η σωματική άσκηση είναι σημαντικές για όλους τους τύπους  του διαβήτη. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή, με την βοήθεια του γιατρού σας βρείτε γεύματα νόστιμα και εύκολα  για να μείνετε υγιείς και δυνατές.

Η σωματική άσκηση είναι όπως είπαμε σημαντική. Με την βοήθεια του γιατρού σας βρείτε ασκήσεις που θα είναι ασφαλείς και για σας και για το μωρό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πηγή: American Society of diabetes