Το cheesecake μπακλαβάς είναι ένα γλύκισμα που «παντρεύει» 2 συνταγές που όλοι αγαπάμε. Ο παραδοσιακός μπακλαβάς συνδυάζεται με την βελούδινη, τυρένια κρέμα του cheesecake και μας δίνει ένα γλυκό… του ονείρου!
Προετοιμασία: 30 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 75 λεπτά | Μερίδες: 8 |
Υλικά
Για την κρέμα
- 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 200 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά, χτυπημένα
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τα φύλλα
- 10 φύλλα κρούστας
- 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
- 30 γρ. φυστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα και τριμμένα
- 50 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
Για το σιρόπι
- 120 ml νερό
- 50 γρ. ζάχαρη
- 70 γρ. μέλι
- Χυμός από ½ λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλας
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής