xamogelaste

Χαμογελάστε άνετα: Εξωτερικεύστε την καλή σας διάθεση

Για να πέτυχουμε ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο, η λέξη κλειδί είναι η σωστή στοματική υγιεινή. Σωστό κι επιμελές καθημερινό βούρτσισμα εξασφαλίζει την υγεία των δοντιών και των ούλων μας και μας δίνει τη δυνατότητα να επέμβουμε σε αυτά με πολλούς τρόπους με σκοπό την αισθητική τους βελτίωση.
Σίγουρα, τα ίσια δόντια διαμορφώνουν από μόνα τους ένα φανταστικό χαμόγελο. Πέρα από την κλασική ορθοδοντική θεραπεία που μπορεί να λύσει όλα τα θέματα ανεξαρτήτως δυσκολίας, υπάρχουν πλέον και άλλοι σύγχρονοι τρόποι διόρθωσης ελαφρών προβλημάτων. Οι αόρατοι ορθοδοντικοί νάρθηκες αποτελούν την πιο απλή, πιο εύκολη και πιο αισθητική μέθοδο για να «ισιώσουν» τα δόντια.

Ένας επίσης απλός και εύκολος τρόπος για να αναβαθμίσουμε το χαμόγελό μας, χωρίς να επιβαρύνουμε καθόλου τα δόντια, είναι η λεύκανση. Αν γίνει με τα σωστά υλικά και με την επίβλεψη του οδοντιάτρου, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θεαματικά. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να προκαλέσει αυτή η διαδικασία στα δόντια, εφόσον φυσικά ακολουθηθούν οι συμβουλές του επαγγελματία. Υπάρχουν δύο τρόποι λεύκανσης, αυτός που γίνεται στο ιατρείο με τη βοήθεια ειδικών λαμπών led και αυτός που γίνεται στο σπίτι με εξατομικευμένα ναρθηκάκια και ακολουθώντας το πρωτόκολλο για συγκεκριμένες μέρες.

Ένας πιο επεμβατικός αλλά εντυπωσιακός τρόπος να ομορφύνουμε το χαμόγελό μας είναι οι όψεις ρητίνης. Μας δίνει τη δυνατότητα να διορθώσουμε τα σχήματα των δοντιών κλείνοντας πιθανά κενά μεταξύ τους, μεγαλώνοντάς τα εάν είναι απαραίτητο ή διορθώνοντας σημεία όπου τα δόντια είναι ελαφρώς στραβά. Επίσης, είναι δυνατό να καλυφθούν δυσχρωμίες και να γίνουν όσο λευκά επιθυμούμε. Θυσιάζεται η ελάχιστη δυνατή οδοντική ουσία, προκειμένου να δημιουργηθεί ο χώρος για να «χτιστεί» η όψη ρητίνης σε κάθε δόντι ξεχωριστά. Χρειάζονται λίγα ραντεβού στο οδοντιατρείο και δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή του οδοντοτεχνικού εργαστηρίου, αφού τη διαμορφώνει ο ίδιος ο οδοντίατρος και επιδέχεται διορθώσεων και βελτιώσεων επιτόπου. Χρειάζεται ίσως μικρές παρεμβάσεις με την πάροδο των ετών γιατί μπορεί να υποστεί κάποιες φθορές, αλλά συνήθως αυτό γίνεται σε ένα ραντεβού και χωρίς ιδιαίτερο κόστος.
Παρόμοια λειτουργούν και οι όψεις πορσελάνης με το πλεονέκτημα ότι είναι εντελώς ανεξίτηλες μέσα στον χρόνο, χωρίς να επηρεάζονται από συνήθειες όπως το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση ροφημάτων και καφέ. Σε αυτήν την περίπτωση, ο οδοντίατρος σε συνεργασία με το οδοντοτεχνικό εργαστήριο κατασκευάζουν τις όψεις πορσελάνης οι οποίες συγκολλούνται πάνω στα δόντια που έχουν προετοιμαστεί από τον ιατρό. Η συγκεκριμένη τεχνική μάς παρέχει τη δυνατότητα να επιτύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα, αλλάζοντας σχήμα και χρώμα και επιτυγχάνοντας ένα φυσικό και όμορφο χαμόγελο. Φυσικά, υπάρχουν ασθενείς που ίσως επιθυμούν υπερβολικά αποτελέσματα, αλλά όλα κρίνονται από την αισθητική του επεμβαίνοντα και τη μεταξύ τους επικοινωνία. Τέλος, ένα όμορφο χαμόγελο αναβαθμίζεται, διορθώνοντας και τους μαλακούς ιστούς γύρω από αυτό, δηλαδή τα ούλα και τα χείλη. Σε περιπτώσεις ασυμμετρίας ή σε χαμόγελα με έντονη θέα των ούλων υπάρχουν τρόποι παρέμβασης, όπως η χρήση botox, και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

katerina-lydia-prifti