Beauty Moment: 5 κινήσεις-ματ για ένα σωστό και ολοκληρωμένο ντεμακιγιάζ

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Beauty Moment: 5 κινήσεις-ματ για ένα σωστό και ολοκληρωμένο ντεμακιγιάζ
happy face woman cream

Facebook Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να γίνετε πιο σχολαστικοί με τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας.

Κάθε τύπος και οι ανάγκες του

Ποντάρετε στα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδα σας. Το έλαιο ή balm καθαρισμού είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην ξηρή επιδερμίδα, το κλασικό γαλάκτωμα τα πάει πολύ καλά με την κανονική ή μικτή, ενώ συνήθως το μικκυλιακό νερό (micellar water) σέβεται ιδιαίτερα το ευαίσθητο δέρμα χάρη στη σύνθεση μεγάλης ανοχής.

Αμέσως μετά, επιλέξτε το σωστό «όχημα» που θα μεταφέρει το προϊόν στην επιδερμίδα σας.  Για παράδειγμα, μπορείτε να απλώσετε το γαλάκτωμα με τα καλά πλυμένα χέρια σας -τώρα το  σαπούνισμα είναι πιο επιτακτικό από ποτέ!-και αμέσως μετά να εμποτίσετε τους δίσκους ντεμακιγιάζ από 100% βαμβάκι.

Δώστε χρόνο

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι γυναίκες αφιερώνουν κατά μέσο όρο γύρω στα 5’ για το ντεμακιγιάζ τους. Επιμείνετε μερικά έξτρα λεπτά για να αφαιρέσετε ακόμα και το πιο έντονο, ανθεκτικό και με μεγάλη διάρκεια μακιγιάζ και ταυτόχρονα τις τοξίνες και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.  Εξάλλου, μόνο όταν η επιδερμίδα είναι καθαρή μπορεί να «αναπνέει», αλλά και να «αξιοποιεί» τα ενεργά συστατικά των προϊόντων περιποίησης που ακολουθούν μπαίνοντας στη διαδικασία κυτταρικής αναγέννησης.

Επειδή, όμως, ενδέχεται τα προϊόντα καθαρισμού να τραυματίσουν το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας και να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια που το συνθέτουν, φροντίστε να ολοκληρώνετε την διαδικασία με toner ή  λοσιόν περιποίησης, σέρουμ, κρέμα.

Για τα μάτια σας μόνο

Ξεκινήστε από τα μάτια, την πιο λεπτή και ευαίσθητη περιοχή του προσώπου! Προσωπικά, οι διφασικές λοσιόν καθαρισμού είναι εκείνες που απομακρύνουν μέχρι και το τελευταίο ίχνος ακόμα και του αδιάβροχου μακιγιάζ.  Για το αδιάβροχο και το μακράς διάρκειας μακιγιάζ, πρώτα εφαρμόστε δύο δόσεις προϊόντος σε ένα βαμβάκι και πιέστε το ελαφρά στην περιοχή των ματιών για 10 δευτερόλεπτα. Σκουπίστε απαλά προς τα έξω και επαναλάβετε. Στο εμπόριο, υπάρχουν alcool – free, υποαλλεργικές συνθέσεις ακόμα και για τα ευαίσθητα μάτια.

How to

Κάντε απαλές κινήσεις μασάζ για 15’’ σε όλο το πρόσωπο και μην αφήνετε απέξω τον λαιμό, τα σημεία κοντά στα αυτιά και την γραμμή των μαλλιών. Αν είστε ξεκούραστες και έχετε διάθεση, μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο βάζοντας μέσα σε ένα μπολ λίγο ζεστό νερό. Σκύβοντας με το πρόσωπο σας από πάνω του για 1-2 λεπτά, οι πόροι θα χαλαρώσουν και θα ανοίξουν. Η διαδικασία αυτή θα βοηθήσει το προϊόν να διεισδύσει πιο βαθιά και να αφαιρέσει τη σκόνη και τους ρύπους. Αν θέλετε να δημιουργήσετε συνθήκες spa, στάξτε και μερικές σταγόνες ελαίου λεβάντας για περισσότερη χαλάρωση.

Εύκολη λύση

Πείτε «ναι» στα υγρά μαντηλάκια σε ειδικές περιπτώσεις! Νιώθετε πολύ κουρασμένες ή αδιάθετες; Σας έχει πάρει ο ύπνος στον καναπέ βλέποντας την αγαπημένη σας σειρά στο Netflix; Σίγουρα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τα γρήγορα και εύκολα μαντηλάκια που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα από το να μην κάνετε τίποτα επιτρέποντας στους ατμοσφαιρικούς ρύπους και στο πρωινό μακιγιάζ να κοιμηθούν μαζί σας! Εμποτισμένα με καθαριστικό γαλάκτωμα, εκχυλίσματα και μαλακτική σύνθεση, προσφέρουν άμεση ενυδάτωση χωρίς να αφήνουν λιπαρότητα ή να ξηραίνουν την επιδερμίδα.

Επιμέλεια :