Χαμηλή αρτηριακή πίεση: Είναι πρόβλημα ή ένδειξη καλής υγείας;

Home ΥΓΕΙΑ Χαμηλή αρτηριακή πίεση: Είναι πρόβλημα ή ένδειξη καλής υγείας;
xamili piesi

Τα περισσότερα άτομα με χαμηλή αρτηριακή πίεση δεν χρειάζονται φάρμακα ή άλλες ιατρικές παρεμβάσεις για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι και αλλαγές στον τρόπο ζωής για την αύξηση της χαμηλής αρτηριακής πίεσης, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων αλλαγών στον τρόπο ζωής, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Medical News Today.

  1. Τρώτε περισσότερο αλάτι

Σε αντίθεση με τις δημοφιλείς συμβουλές, οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο δεν είναι καλές για όσους έχουν προβλήματα χαμηλής αρτηριακής πίεσης. Τα άτομα με χαμηλή αρτηριακή πίεση θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αύξησης της πρόσληψης νατρίου μέτρια για να αυξήσουν την αρτηριακή πίεση.

  1. Αποφύγετε τα αλκοολούχα ποτά

Το αλκοόλ μπορεί να μειώσει περαιτέρω την αρτηριακή πίεση, επομένως τα άτομα με χαμηλή αρτηριακή πίεση θα πρέπει να αποφεύγουν να καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ.

  1. Συζητήστε τα φάρμακα με έναν γιατρό

Η χαμηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να είναι παρενέργεια μιας ποικιλίας φαρμάκων. Εάν τα συμπτώματα χαμηλής αρτηριακής πίεσης αρχίσουν μετά την έναρξη ενός φαρμάκου, ένα άτομο πρέπει να συζητήσει τα συμπτώματα με το γιατρό του.

  1. Σταυρώστε τα πόδια ενώ κάθεστε

Με το σταυρώνετε τα πόδια σας  ενώ κάθεστε έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα. Για άτομα με συμπτώματα χαμηλής αρτηριακής πίεσης, τα σταυρωμένα πόδια μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης με ελάχιστη προσπάθεια.

  1. Πιείτε νερό

Η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του όγκου του αίματος, η οποία μπορεί να ανακουφίσει μια από τις πιθανές αιτίες της χαμηλής αρτηριακής πίεσης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή της αφυδάτωσης.

  1. Τρώτε συχνά μικρά γεύματα

Η κατανάλωση μικρότερων, συχνότερων γευμάτων όλη την ημέρα μπορεί να βοηθήσει. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μικρότερα γεύματα βοηθούν στην πρόληψη της πτώσης της αρτηριακής πίεσης που σχετίζεται με την κατανάλωση μεγαλύτερων, βαρύτερων γευμάτων.

  1. Φορέστε κάλτσες συμπίεσης

Οι κάλτσες συμπίεσης συμβάλλουν στη μείωση της ποσότητας του αίματος που συσσωρεύεται στα κάτω άκρα, μετατοπίζοντας το στην κυκλοφορία. Οι κάλτσες συμπίεσης χρησιμοποιούνται επίσης για να βοηθήσουν στην ανακούφιση της πίεσης και του πόνου που σχετίζεται με τις κιρσούς.

  1. Αποφύγετε ξαφνικές αλλαγές θέσης

Το να καθίσετε ή να σηκωθείτε γρήγορα μπορεί να προκαλέσει αίσθημα ζάλης, ιλίγγου ή πιθανής λιποθυμίας σε άτομα με χαμηλή αρτηριακή πίεση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η καρδιά δεν έχει αντλήσει αρκετά γρήγορα αίμα μέσω του σώματος ώστε να προσαρμοστεί στην ξαφνική αλλαγή στο κάθισμα ή την ανύψωση.

  1. Ενημερωθείτε σχετικά με τα συμπτώματα

Η χαμηλή αρτηριακή πίεση θεωρείται πρόβλημα μόνο εάν υπάρχουν συμπτώματα. Εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα, η χαμηλή αρτηριακή πίεση πρέπει να λαμβάνεται ως ένδειξη καλής υγείας. Είναι σημαντικό για ένα άτομο να γνωρίζει τα συμπτώματα και τι πρέπει να προσέχει εάν η χαμηλή αρτηριακή του πίεση αρχίσει να προκαλεί προβλήματα.