10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πρoτού κάνετε αποτρίχωση Laser!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πρoτού κάνετε αποτρίχωση Laser!
apotrixosi laser

Οι ανεπιθύμητες τρίχες στο σώμα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των περισσότερων γυναικών ειδικά κατά την διάρκεια της εφηβείας. Πιστεύουμε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αποτρίχωση με λέιζερ είναι η μέθοδος αφαίρεσης τρίχας που δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας και χρειαζόμαστε έναν γιατρό για να το κάνει για εμάς.

Έτσι, για να βεβαιωθούμε ότι κάθε γυναίκα έχει πλήρη γνώση της διαδικασίας και ό, τι συνεπάγεται, έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς σχετικά με την αποτρίχωση με λέιζερ, ακόμη και για τα πράγματα που ορισμένοι γιατροί μπορεί να μην πουν, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας The Daily Crisp.

  1. Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μόνιμη μείωση τριχών και όχι αποτρίχωση

Το λέιζερ στοχεύει μια χρωστική στο δέρμα μας που ονομάζεται «μελανίνη», η οποία βρίσκεται βαθιά στο θυλάκιο των μαλλιών μας. Αυτό αναγκάζει το θύλακα  της τρίχας να ζεσταθούν, προκαλώντας το θυλάκιο της τρίχας να καταστραφεί εντελώς ή να καταστραφεί αρκετά για να επιβραδύνει τη διαδικασία ανάπτυξης της τρίχας. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες τρίχες δεν θα μεγαλώσουν ποτέ ξανά, και κάποια θυλάκια θα μεγαλώσουν ξανά μετά από περίπου ένα χρόνο, δεδομένου ότι οι τρίχες θα είναι πιο αδύναμες και λεπτότερες, αλλά θα μεγαλώνουν. Θυμηθείτε ότι αυτή είναι μια μέθοδος για να μειώσετε την ποσότητα των τριχών που έχετε, όχι να τα αφαιρέσετε όλα εντελώς για πάντα.

  1. Είναι κάπως επώδυνο, αλλά μπορείτε να κάνετε κάτι γι ‘αυτό

Ο πόνος είναι ένας σχετικός όρος, αυτό που είναι επώδυνο για εσάς μπορεί για κάποιον άλλον να μην είναι. Έτσι, για να σώσετε τον εαυτό σας, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα τοπικό αναισθητικό, ζητήστε από τον  φαρμακοποιό σας για μια σύσταση. Εφαρμόστε το από 15-60 λεπτά πριν από το ραντεβού σας (ανάλογα με το αναισθητικό). Εάν η συνεδρία σας είναι υπερβολική για να το χειριστείτε ακόμη και με το αναισθητικό, ζητήστε από το γιατρό σας να τοποθετήσει παγοκύστες στην περιοχή πριν χρησιμοποιήσετε το λέιζερ, έτσι ώστε το κρύο να προκαλέσει μούδιασμα.

  1. Οι τρίχες δεν θα πέσουν αμέσως

Παρόλο που μπορεί να δείτε αποτελέσματα αμέσως και οι τρίχες σας δεν θα μεγαλώσουν σε ένα ή δύο μήνες (ανάλογα με το σώμα σας και πόσο συνεπείς είστε με τις θεραπείες σας), Η αλήθεια είναι ότι μετά την συνεδρία σας με το λέιζερ μπορεί να χρειαστούν έως και 6 ημέρες για να πέσουν εντελώς οι τρίχες.

  1. Μην πηγαίνετε σε ραντεβού με λέιζερ με φρέσκο μαύρισμα, πραγματικό ή ψεύτικο

Όταν μαυρίσετε, τα επίπεδα της μελανίνης του δέρματός σας αυξάνονται (αυτό κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο σκούρο) και επειδή η αποτρίχωση με λέιζερ λειτουργεί στοχεύοντας τη μελανίνη, εάν πάτε στο ραντεβού σας με λέιζερ με μαύρισμα, έχετε μεγάλες πιθανότητες να πάθετε υπερχρωματισμό ή ακόμη και να καείτε. Αυτό συμβαίνει επειδή το μαυρισμένο δέρμα σας θα απορροφήσει επίσης το λέιζερ αντί μόνο του θυλακίου. Πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες πριν από την επόμενη συνεδρία λέιζερ. Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα ψεύτικα μαυρίσματα δεν επιτρέπονται, για τον ίδιο λόγο. Η αποτρίχωση με λέιζερ το χειμώνα, όπου είναι λιγότερο πιθανό να είστε μαυρισμένοι είναι η καλύτερη ιδέα.

  1. Ξυριστείτε πριν την συνεδρία σας

Ακριβώς επειδή αφαιρείτε τις τρίχες σας με λέιζερ, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πετάξετε τις ξυριστικές μηχανές σας. Είναι σημαντικό εάν θέλετε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από τη θεραπεία με λέιζερ, να ξυριστείτε εκ των προτέρων. Επειδή το λέιζερ στοχεύει τη μελανίνη στις τρίχες σας, εάν οι τρίχες σας είναι αρκετά μακριές, θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του λέιζερ και δεν θα επιτρέψει στο θυλάκιο των μαλλιών να δεχτεί όλη τη θεραπεία, αφήνοντάς σας με τρίχες που δεν θα πέσουν.

  1. Αποφύγετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας την ημέρα του ραντεβού σας

Εάν έχετε συνηθίσει να τοποθετείτε μεγάλη ποσότητα  ορών, λαδιών και κρεμών ενυδάτωσης στο πρόσωπο και το σώμα σας, σας συνιστούμε να παραλείψετε τη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος την ημέρα που πηγαίνετε στη συνεδρία λέιζερ για να αποφύγετε τυχόν αντιδράσεις με το λέιζερ που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποχρωματισμούς, υπερχρωματισμός ή οποιαδήποτε άλλη επιπλοκή. Πηγαίνετε με ένα καθαρό πρόσωπο και σώμα για τα καλύτερα αποτελέσματα.

  1. Μην βγείτε στον ήλιο ή στο γυμναστήριο αμέσως μετά από μια συνεδρία ή για τις επόμενες 3 ημέρες

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το δέρμα σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο αμέσως μετά από ραντεβού με λέιζερ, οπότε δεν πρέπει να βγείτε έξω στο άμεσο ηλιακό φως, ώστε να μην επιδεινωθεί το δέρμα που μόλις ήρθε σε επαφή με λέιζερ. Το ίδιο ισχύει για το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο και να ιδρώνετε. Θα πρέπει να αποφεύγετε ιδιαίτερα το γυμναστήριο εάν έχετε κάνει τις τρίχες της μασχάλης σας. Θα μπορούσατε να προκαλέσετε στο δέρμα σας φαγούρα,  κόκκινα σημάδια ή και  φλεγμονή.

  1. Πάντα ζητήστε μια κρέμα αντιβιοτικών αμέσως μετά τη συνεδρία σας

Μερικοί γιατροί θα σας πουν ότι δεν χρειάζεται να εφαρμόσετε κανένα φάρμακο αμέσως μετά το ραντεβού σας με το λέιζερ, αλλά κάνουν λάθος επειδή είναι πάντα πιο ασφαλές. Ρωτήστε το γιατρό σας ή τον φαρμακοποιό σας για ένα καλό τοπικό αντιβιοτικό που είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας και θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τυχόν ανεπιθύμητες λοιμώξεις.

  1. Κάντε μπάνιο με κρύο νερό αμέσως μετά την συνεδρία σας

Αφού διατηρήσετε το συνταγογραφούμενο τοπικό φάρμακο στο δέρμα σας για περίπου 2 ώρες, είναι καλό να πλένετε ολόκληρο το σώμα σας με κρύο νερό και χωρίς σαπούνι (ή ήπιο φυσικό σαπούνι εάν πρέπει). Αποφύγετε το ζεστό νερό, ώστε να μην ανοίγει τους πόρους σας και ενδεχομένως να έχετε φαγούρα, κόκκινα σημάδια ή  φλεγμονή.

  1. Πάντα να ενημερώνετε το γιατρό σας για οποιοδήποτε τρέχον φάρμακο παίρνετε

Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο φάρμακο που θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα της θεραπείας με λέιζερ, (όπως το Accutane ή το Retinol-A που συνταγογραφούνται σε ορισμένα άτομα με επιρρεπές στην ακμή δέρμα), το δέρμα σας θα είναι πιο ευαίσθητο στη θεραπεία με λέιζερ, που σημαίνει ότι θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστεί υπερχρωματισμός ή αποχρωματισμός.

Photos by: Freepik.com