Μα μπορεί ένα αναμμένο κερί ή και περισσότερα να μας φτιάξουν τη διάθεση και να φέρουν την άνοιξη στο σπίτι μας;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Μα μπορεί ένα αναμμένο κερί ή και περισσότερα να μας φτιάξουν τη διάθεση και να φέρουν την άνοιξη στο σπίτι μας;
candles at home

 Ambient mood @ home

To άρωμα είναι ένα δυναμικό μέσο, το οποίο αποκαλύπτει την προσωπικότητά μας και εκφράζει τα συναισθήματά μας, όχι απαραίτητα μόνο όταν το φοράμε, αλλά και όταν το χρησιμοποιούμε για να χαρίσουμε ευωδιά και φρεσκάδα στον προσωπικό μας χώρο. Και διαθέτει εκείνη την μαγική ικανότητα να λειτουργεί ευεργετικά στο πνεύμα και την ψυχή μας, να μας χαρίζει ζωντάνια και ενέργεια ή να μας χαλαρώνει και να μας θεραπεύει.

«Κάθε σπίτι λειτουργεί σαν ένα λευκό κουτί. Ένα από τα πρώτα πράγματα που ρωτάμε τον άνθρωπο που θα ζήσει εκεί είναι πώς θέλει να νιώθει μέσα σε αυτό», λέει χαρακτηριστικά η interior designer, Simone Suss και συνεχίζει: «και η άσφρηση είναι μια από τις αισθήσεις με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επίδραση στη διάθεση και την ψυχολογία μας».

Αυτή τη δύσκολη περίοδο, λοιπόν, κατά την οποία περνάμε πολλές ώρες μέσα στο σπίτι τα κεριά μπορούν να βάλουν το λιθαράκι τους για να μας εμψυχώνουν, να μας προσφέρουν ηρεμία και γαλήνη, να αναδίδουν όμορφες αναμνήσεις από το παρελθόν, ακόμα και να φέρουν την άνοιξη μέσα στον χώρο μας με νότες από λεβάντα, λεμόνι, πασχαλιά.

Η πολύωρη, κοινή παραμονή στο σπίτι με τον σύντροφό μας μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά. Σε αυτή την περίπτωση προτιμάμε πιο ρομαντικές ή αισθησιακές νότες που μόνο η βανίλια ξέρει πολύ καλά να αναδίδει. Αν, πάλι, θέλουμε να απολαύσουμε ένα ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο, να ρίξουμε τους τόνους, να νιώσουμε πραγματική ξεκούραση, τότε χαμηλώνουμε τα φώτα και ανάβουμε κεριά με αιθέρια έλαια λεβάντας ή σανταλόξυλου, τα οποία έχουν ηρεμιστική επίδραση στον εγκέφαλο. Το ίδιο συμβαίνει και με το τριαντάφυλλο, το οποίο είναι κατάλληλο για περιόδους έντασης και άγχους. Στην κουζίνα προτιμάμε τα εμψυχωτικά εσπεριδοειδή. Δεν είναι ικανά μόνο να δίνουν μικρές αρωματικές πινελιές χαράς και ευτυχίας στη μέρα μας που τις έχουμε τόσο πολύ ανάγκη, αλλά εξαφανίζουν και τις δυσάρεστες οσμές από τις καθημερινές μαγειρικές επιδόσεις μας στην κουζίνα.

Επιμέλεια: