Όσοι  στο πλαίσιο δίαιτας  αδυνατίσματος τρώνε σχεδόν καθημερινά 20 αμύγδαλα άψητα, ανάλατα και με τη φλούδα τους, είτε όπως έχουν είτε αφού πρώτα μουλιάσουν σε νερό για να γίνουν πιο εύπεπτα, επιτυγχάνουν μεγαλύτερη μείωση λίπους και πόντων από την περιοχή της κοιλιάς, συγκριτικά με όσους τα καταναλώνουν πιο αραιά ή καθόλου. Τα αμύγδαλα διαθέτουν υψηλό δείκτη κορεσμού, περιέχουν αρκετές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε, είναι πλούσια σε μαγνήσιο, που συμβάλλει στη μείωση του άγχους, δεν προκαλούν υπερπαραγωγή ινσουλίνης, ενώ έχουν και αντιφλεγμονώδη δράση.