Αγαπημένα προϊόντα & τεχνικές γνωστών Δερματολόγων

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Αγαπημένα προϊόντα & τεχνικές γνωστών Δερματολόγων
beautiful face

Ευγενία Καλογεροπούλου, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος 

Ποια είναι η αγαπημένη σας θεραπεία μετά το καλοκαίρι και γιατί;

Μετά το καλοκαίρι η πιο αγαπημένη και πρώτη θεραπεία που κάνω είναι η δερμοαπόξεση με διαμάντι. Καθαρίζει το δέρμα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ταυτόχρονα το ενυδατώνει. Χαρίζει λάμψη, θρέψη και ομοιόμορφο τόνο. Μου αρέσει να συνδυάζω την παραπάνω θεραπεία με την οξυγονοθεραπεία που εισάγει καθαρό οξυγόνο στους ιστούς και στα κύτταρα, αποτοξινώνοντας τα από τις ελεύθερες ρίζες και βελτιώνοντας άμεσα την κυκλοφορία των επί πολλοίς αγγείων του δέρματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Ολοκληρώνω το πρωτόκολλο με μάσκα ενυδάτωσης και θρέψης σε συνδυασμό με φωτοθεραπεία για σύσφιξη, καταπράυνση και σμηγματορύθμιση.

Ποια θεωρείτε την πιο δημοφιλή θεραπεία που σας ζητάνε οι περισσότεροι ασθενείς σας;

Η πιο δημοφιλής θεραπεία στο ιατρείο είναι το microneedling (τρόπος μεσοθεραπείας) που συνδυάζει τα οφέλη της κλασικής μεσοθεραπείας με βιταμίνες, πεπτίδια, υαλουρονικο οξύ, ρετινόλη και ταυτόχρονα διεγείρει την ανάπλαση της επιδερμίδας. Συγκεκριμένα, συσφίγγει, λειαίνει λεπτές γραμμές, ρυτίδες, βελτιώνει δυσχρωμίες και εν γένει αλλάζει σημαντικά την ποιότητα του δέρματος.

Το αγαπημένο σας συστατικό όλων των εποχών μέχρι και σήμερα! Θα έλεγα ότι το αγαπημένο μου συστατικό στην αισθητική δερματολογία είναι το υαλουρονικό οξύ που ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος και χρησιμοποιείται άφοβα όλο το χρόνο, πρωί και βράδυ! Χαρίζει βαθιά ενυδάτωση, λειαίνει τις λεπτές γραμμές, χαρίζει φρεσκάδα και δεν προκαλεί ερεθισμούς ακόμα και στο πιο ευαίσθητο δέρμα που υποφέρει από τη ροδόχρου νόσο ή στο λιπαρό δέρμα. Τέλος, συνδυάζεται εξαιρετικά με πολλά ακόμα συστατικά για εντατικά και εμφανή αποτελέσματα.

Ποιο θεωρείτε το πιο συναρπαστικό επίτευγμα και την πιο σημαντική ανακάλυψη στο χώρο της αισθητικής δερματολογίας και της κοσμητολογίας; Τι ιδιαίτερο μας επιφυλάσσει το μέλλον;

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια πολλά έχουν επιτευχθεί στον τομέα της αισθητικής δερματολογίας σε επίπεδο συστατικών, θεραπειών και μηχανημάτων που μας βοηθούν να έχουμε ένα υγιές, φωτεινό και καθαρό δέρμα. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω ένα, θα έλεγα ότι στο επίπεδο των συστατικών αυτό που έφερε επανάσταση ήταν η ρετινόλη ως το πιο ισχυρό αντιγηραντικό χαρίζοντας σύσφιξη και δίνοντας λάμψη. Στο επίπεδο των θεραπειών η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) έφερε αποτελέσματα μέσα από μια φυσική προσέγγιση χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τον ίδιο τον οργανισμό μας και το δικό μας αίμα και πλάσμα.

Ποια/τι είδους προϊόντα συστήνετε πάντα στους ασθενείς σας;

Η πιο σημαντική συμβουλή που δίνω πάντα σε όλους τους ασθενείς είναι να χρησιμοποιούν προϊόντα αντηλιακής προστασίας 365 μέρες τον χρόνο! Η επόμενη συμβουλή μου είναι να συνδυάζουν το αντηλιακό προϊόν με ένα εξειδικευμένο αντιοξειδωτικό προϊόν. Τα αντιοξειδωτικά είναι τα πιο σημαντικά συστατικά σε επίπεδο πρόληψης. Είναι εκείναπου εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που είναι καταστροφικές για τον οργανισμό και το δέρμα μας προκαλώντας DNA μεταλλάξεις στα κύτταρα που οδηγούν σε λεπτές γραμμές, ρυτίδες, δυσχρωμίες μέχρι και καρκίνο του δέρματος. Τα κυριότερα αντιοξειδωτικά είναι η βιταμίνη C, το φερουλικό οξύ και η φλορετίνη. Η καθαρότητά τους, ο κατάλληλος συνδυασμός τους και οι υψηλές αποτελεσματικές συγκεντρώσεις τους είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά προϊόντα από άλλα, προσφέροντας την ύψιστη προστασία και πρόληψη στο τόσο πολύτιμο δέρμα μας.

Παναγιώτα Ρήγα, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

Ποια είναι η αγαπημένη σας θεραπεία μετά το καλοκαίρι και γιατί;

Μετά το καλοκαίρι προτείνω στους ασθενείς μου μια θεραπεία που προσδίδει στο δέρμα ενυδάτωση και επανόρθωση από τις συνέπειες τις υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Για μένα η θεραπεία είναι το mesoprp. Αυτή είναι μια συνδυασμένη θεραπεία ετερόλογης μεσοθεραπείας (υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα, βιταμίνες) με αυτόλογη μεσοθεραπεία prp (δικοί μας αυξητικοί παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια μας).

Και ποια θεωρείτε την πιο δημοφιλή θεραπεία που αγαπάνε και σας ζητάνε οι περισσότεροι ασθενείς σας;

Η θεραπεία με μποτουλινική τοξίνη (botox, dysport) είναι σίγουρα από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες που προσφέρουμε. Ενώ παλαιότερα είχε πιο περιορισμένο κοινό, τώρα έχει περιοριστεί ο φόβος της τοξίνης και την αναζητάνε και μικρότερες ηλικίες που χρειάζονται μικρότερη δόση της τοξίνης (baby botox) ή εφαρμογή της τοξίνης μόνο σε μια περιοχή (π.χ. μεσόφρυο ή μάτι-«πόδι της χήνας»). Να τονίσω ότι πλέον έχουμε και πολλούς άντρες ασθενείς που επιδιώκουν το ξεκούραστο και φυσικό αποτέλεσμα που δίνει η εφαρμογή της μποτουλινικής τοξίνης στο πρόσωπό τους.

Το αγαπημένο σας συστατικό όλων των εποχών μέχρι και σήμερα! Είναι σίγουρα το υαλουρονικό οξύ. Το χρησιμοποιούμε σε θεραπείες αναπλήρωσης όγκου στο πρόσωπο σαν filler για ενίσχυση όγκου και περιγράμματος στα χείλη, αλλά και σε ειδικές θέσεις στήριξης στο πρόσωπο που προσφέρουν ανόρθωση (liquid lift) για ενίσχυση ζυγωματικών, πηγουνιού και κάτω γνάθου. Η εφαρμογή γίνεται με τελείως διαφορετικό πρωτόκολλο σε άντρες και γυναίκες ασθενείς.

Ποιο θεωρείτε το πιο συναρπαστικό επίτευγμα και τη μεγαλύτερη ανακάλυψηστο χώρο της αισθητικής δερματολογίας και της κοσμητολογίας;

Τι ιδιαίτερο μάς επιφυλάσσει το μέλλον; Την επανάσταση στην αισθητική δερματολογία έφερε η τεχνολογία των lasers. Υπάρχουν εξειδικευμένα lasers για αποτρίχωση, άλλα για αντιμετώπιση των αγγειακών βλαβών, όπως οι ευρυαγγείες, άλλα για αφαίρεση των τατουάζ και των δυσχρωμιών ή για αναζωογόνηση του προσώπου.

Τι προϊόντα συστήνετε πάντα στους ασθενείς σας;

Από καλλυντικά προτείνω στους ασθενείς μου εξειδικευμένες σειρές δερματοκαλλυντικών τα οποία είναι φυσικά (natural dermaceuticals) και περιέχουν ενεργά δραστικά συστατικά. Η επιλογή της κατάλληλης σειράς γίνεται με βάση την ηλικία του ασθενούς και του τύπου του δέρματος αλλά και τον τρόπο ζωής (lifestyle, hobby κ.λπ.). Σε συνδυασμό με τις κρέμες και ορούς ενυδάτωσης και αντιγήρανσης επιμένω στην καθημερινή χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας.

Δρ. Κωνσταντίνος Καλοκασίδης PhD, Δερματολόγος, Αφροδισιολόγο

Ποια είναι η αγαπημένη σας θεραπεία μετά το καλοκαίρι και γιατί;

Μετά το καλοκαίρι το δέρμα συνήθως έχει ανάγκη φροντίδας και ενυδάτωσης. Ο ήλιος, η θάλασσα, η παραμέληση της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης είναι οι κύριοι λόγοι γι αυτό.

Μην ξεχνάμε ότι το μαύρισμα είναι στην πραγματικότητα βλάβη του δέρματος – προκαλείται οξειδωτικό στρες και γήρανση. Επομένως, αυτό που προτείνω μετά το καλοκαίρι είναι θεραπείες με microdermabrasion (μικροδερμοαπόξεση) ή peelings που κινητοποιούν την ανανέωση του δέρματος και την αναγέννηση των κυττάρων της επιδερμίδας διορθώνοντας τη φωτογήρανση.

Τα συνδυάζω με skin boosters, δηλαδή με ενισχυμένα μεσοθεραπευτικά ενέσιμα προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια, αμινοξέα, έτσι ώστε να δώσουμε τροφή και ενυδάτωση για εντατική και άμεση επανόρθωση του δέρματος.

Και ποια θεωρείτε την πιο δημοφιλή θεραπεία που αγαπάνε και σας ζητάνε οι περισσότεροι ασθενείς σας;

Οι περισσότεροι ασθενείς μου έρχονται σε μένα για ενέσιμα δερματικά εμφυτεύματα (fillers), όπως το υαλουρονικό οξύ. Αυτές οι θεραπείες αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως είναι οι μαύροι κύκλοι σε νεαρές ηλικίες και οι ρυτίδες, η πτώση του προσώπου και η απώλεια του περιγράμματος του προσώπου σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η τεχνική μου βασίζεται στην ανατομία του προσώπου κάθε θεραπευμένου και εξατομικεύεται. Χρησιμοποιώ συγκεκριμένα ανατομικά σημεία του προσώπου, ώστε να στηρίξω και να σηκώσω το δέρμα. Δε μου αρέσει να γεμίζω ρυτίδες, αλλά να τις αντιμετωπίζω αιτιολογικά. Δε μου αρέσουν τα ψεύτικα φουσκωμένα πρόσωπα και τα ίδια πρόσωπα. Επιδιώκω να προσφέρω ένα φυσικό αποτέλεσμα που δίνει φρεσκάδα στο πρόσωπο και κανείς δε μπορεί να καταλάβει ότι έχει γίνει κάποια αισθητική παρέμβαση.

Το αγαπημένο σας συστατικό όλων των εποχών μέχρι και σήμερα! Νομίζω ότι τα ρετινοειδή (ρετινοϊκο οξύ, ρετινόλη, ρετιναλδεϋδη) κατέχουν αυτή τη θέση. Κι αυτό χάρη στη μοναδική τους επίδραση σε πολλαπλά επίπεδα στο δέρμα. Στοχεύουν σε ειδικούς κυτταρικούς υποδοχείς και συμβάλλουν στην ανανέωση των επιδερμιδικών κυττάρων, στον αποχρωματισμό του δέρματος,στην αναστροφή της φωτογήρανσης, στην παραγωγή κολλαγόνου.

Ποια θεωρείτε την πιο συναρπαστική ανακάλυψη και ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στο χώρο της αισθητικής δερματολογίας και της κοσμητολογίας;

Tι ιδιαίτερο μας επιφυλάσσει το μέλλον; Η ανακάλυψη της βοτουλινικής τοξίνης, το γνωστό μας μπότοξ. H πιο ασφαλής και εντυπωσιακή θεραπεία για την αντιμετώπιση των ρυτίδων και της κούρασης μετώπου και ματιών. Βάσει των μελετών οδηγεί και σε ψυχικά οφέλη, όπως η βελτίωση της διάθεσης και η μείωση της κατάθλιψης. Επίσης, είναι αξιοσημείωτη η εφαρμογή αυτής της τοξίνης σε ποικίλες άλλες ενδείξεις, όπως οι ημικρανίες, η ροδόχρους νόσος, τα χηλοειδή, η υπεριδρωσία.

Το πιο σημαντικό επίτευγμα είναι οι εφαρμογές της τεχνολογίας στην αισθητική δερματολογία. Όλες οι συσκευές που αντιμετωπίζουν μη επεμβατικά τις ανάγκες του δέρματος, όπως είναι τα lasers, οι ραδιοσυχνότητες, οι εντοπισμένοι εστιακοί υπέρηχοι.

Στην κοσμητολογία είναι εντυπωσιακή η ανακάλυψη του μικροβιώματος! Πρόκειται για τον πληθυσμό των μικροβίων που φέρει ο καθένας μας στο δέρμα του, που είναι μοναδικό για κάθε άνθρωπο και που συμμετέχει στις περισσότερες δερματικές ασθένειες. Έχουν σχεδιαστεί και κυκλοφορούν ήδη δερμοκαλλυντικά με προβιοτικά ή πρεβιοτικά που ωφελούν την υγεία του δέρματος.

Πιστεύω ότι στο μέλλον θα υπάρχει εξατομίκευση των θεραπειών και των δερμοκαλλυντικών ανάλογα με το γενετικό μας υλικό και τα μοναδικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει ο καθένας μας.

Τι προϊόντα συστήνετε πάντα στους ασθενείς σας;

Επιμένω να έχουν μια καθημερινή ρουτίνα. Δίνω έμφαση στον καθαρισμό του δέρματος και στην αντιηλιακή προστασία όλο το χρόνο από νεαρή ηλικία.

Η ενυδάτωση και η ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού είναι η τρίτη απαραίτητη κίνηση φροντίδας για να διατηρούμε υγιές το δέρμα μας και να το θωρακίζουμε απέναντι στο εκθεσίωμα.

Τέλος, ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες τις επιδερμίδας, προτείνω προϊόντα με πεπτίδια, οξέα φρούτων και ρετινοειδή για να λάμπει και να παραμένει σφριγηλό και νεανικό το δέρμα.

 

 

 

 


Η Beauty Editor Προτείνει: