Φαγάκι εύκολο και νόστιμο. Οι σαρδέλες είναι μικρό και οικονομικό ψαράκι που σε συνδυασμό με την μελωμένη σάλτσα και την αλμυρούτσικη κάππαρη, μπορούν να γίνουν πραγματικό έδεσμα! Προσοχή στο αλάτισμα γιατί η κάππαρη είναι αρκετά αλμυρή.
Προετοιμασία: 30 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος:20 λεπτά | Μερίδες: 4 |
Υλικά
- 1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες και φιλεταρισμένες
- 4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 300 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 πράσο (μόνο το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- 60 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροσπασμένα
- 100 ml ελαιόλαδο + λίγο έξτρα για το σερβίρισμα
- 60 ml Σαμιώτικο γλυκό κρασί
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 φύλλο δάφνη
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- Λίγο αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής