Το ριζότο είναι ένα φαγάκι που πρέπει να το σερβίρεις αμέσως. Με τον τρόπο που σας προτείνω γίνεται ένα οικογενειακό φαγητό που μπορεί να σας «περιμένει» και να το σερβίρετε ότι ώρα θέλετε. Η μελιτζάνα είναι από τα αγαπημένα μου λαχανικά αλλά εσείς μπορείτε να το φτιάξετε και με κολοκυθάκια. Η μοτσαρέλα είναι το τυρί που ταιριάζει απόλυτα γιατί λιώνει υπέροχα!
Προετοιμασία: 30 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά | Μερίδες: 6 |
Υλικά
- 400 γρ. ρύζι αρμπόριο ή Καρολίνα Σερρών
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1.200 ml ζωμό λαχανικών, καυτό
- 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μικρούς κύβους
- 400 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας πελτέ
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Λίγο ελαιόλαδο
- 10-12 φύλλα βασιλικού
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 ml γάλα
- 80 γρ. σκληρό τυρί Δανίας Arla, τριμμένο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής