Η μπόμπα είναι μια τέλεια πρόταση για να ανακυκλώσουμε τα πολλά αυγά του Πάσχα. Ο συνδυασμός με το απαλό τυρί κρέμα και την πικάντικη μελιτζανοσαλάτα είναι ιδανικός. Απολαύστε την με δροσερή μπύρα ή λευκό κρασί.
Προετοιμασία: 40 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: – | Μερίδες: 12 |
Υλικά
- 1 ψωμί για μπόμπα, στρογγυλό, κομμένο σε φέτες (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί για τοστ)
- 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, για την επικάλυψη
- ½ πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε στρογγυλά φετάκια
- Το πράσινο μέρος από 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
Για την κρέμα τυριού
- 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 1 μικρό αγγούρι, πλυμμένο καλά, με τη φλούδα του
- 2 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
- 4 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- 1/3 ματσάκι άνηθο (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την γέμιση με αυγά
- 4 αυγά, βρασμένα σφιχτά (ή πασχαλινά), καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 60 γρ. μαγιονέζα
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
Για την μελιτζανοσαλάτα
- 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, από βάζο ψιλοκομμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένα
- Χυμός από ½ λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου (προαιρετικά)
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής