Διανύουμε πλέον την περίοδο της Σαρακοστής και πολλοί έχουν επιλέξει να νηστέψουν. Όσο, μάλιστα, πλησιάζουμε στις μέρες του Πάσχα ολοένα και περισσότεροι στρέφονται σε μια πιο χορτοφαγική διατροφή.
Καλαμάρι με πέστο
Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή αλλά πεντανόστιμη.
Αφήνουμε το αντικολλητικό μας τηγάνι να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά και περνάμε το καλαμάρι μας 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τέλος, γαρνίρουμε με 2 κοφτές κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού. Ταιριάζει τέλεια με ρύζι μπασμάτι και διάφορα λαχανικά.