Πεντανόστιμα «μπιφτέκια» με μαυρομάτικα φασόλια αλλά και λαχανικά. Υγιεινά και χορταστικά! Ιδανικά και για την περίοδο της νηστείας!
Προετοιμασία: 30 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά | Μερίδες: 4 |
Υλικά
- 1 συσκευασία μαυρομάτικα φασόλια
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 500 ml νερό
- 40 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το πλάσιμο
- 200 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
- 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ¼ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουτ. σούπας λιναρόσπορο
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής