Είναι τόσο εύκολη στην ετοιμασία της που αξίζει να τη φτιάξουμε με τα χεράκια μας. Σε κάθε περιοχή της Ελλάδας συναντάμε πολλές παραλλαγές (με ξηρούς καρπούς, σταφίδες, μπαχαρικά κ.ά.).
Εδώ προτείνουμε μια απλή εκδοχή για αφράτη και ψωμωμένη λαγάνα, την οποία μπορούμε να ζυμώσουμε και στο μίξερ πάγκου, με το εξάρτημα γάντζος.
Προετοιμασία: 20 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά | Μερίδες: 10 |
Υλικά
- 250 – 290 ml χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (ή 20 γρ. νωπή, από το φούρνο της γειτονιάς, θρυμματισμένη με τα δάχτυλά μας)
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη - 500 γρ. αλεύρι χωριάτικο, σκληρό, για ψωμί (έχει κιτρινωπό χρώμα και θα το βρούμε συνήθως με την ένδειξη «για ψωμί» ή «για ζύμωμα», σε όλα τα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα άλευρα)
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- ½ κουτ. γλυκού σπόροι γλυκάνισου
- ½ κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, καλά κοπανισμένοι στο γουδί ή τριμμένοι στο μύλο μπαχαρικών
- ½ φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο σε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι, για 1 – 2 λεπτά
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής