Το ριζότο α λα Μιλανέζε είναι από τα πιο κλασσικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Χαρακτηριστικό στοιχείο, το σαφράν που το κάνει μοναδικό.
Προετοιμασία: 10 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά | Μερίδες: 4 |
Υλικά
- 400 γρ. ρύζι αρμπόριο, καρναρόλι ή καρολίνα
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο ζαμπόν καπνιστό
- 1 κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
- 100 ml λευκό κρασί ξηρό
- 3-4 κλωστές κρόκου Κοζάνης
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 1½ λίτρο ζωμό κρέατος
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής