dyomagazine-elaio

Γιατί το έλαιο γλυκού αμυγδάλου είναι superfood για την επιδερμίδα και τα μαλλιά

Ένα superfood όπως το αμύγδαλο δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την προσοχή της κοσμετολογίας. Πράγματι, όσο ωφέλιμος είναι για τον οργανισμό αυτός ο καρπός, άλλο τόσο είναι για την επιδερμίδα και τα μαλλιά σε μορφή ελαίου.

Όσοι επιστρέφουν πίσω στην παράδοση για να βρουν συστατικά που συμβάλουν στην ευεξία και την ομορφιά, εντοπίζουν το έλαιο του αμυγδάλου σε σπιτικές συνταγές περιποίησης.

Στα καλλυντικά προϊόντα χρησιμοποιείται το έλαιο πικραμύγδαλου για το άρωμά του και το έλαιο γλυκού αμυγδάλου για τις ευεργετικές ιδιότητές του, ειδικά στην ευαίσθητη και την ξηρή επιδερμίδα, αλλά και στο έκζεμα, την ψωρίαση και τη δερματίτιδα. Το στοιχείο που διαφοροποιεί τη χρήση τους είναι ότι το πρώτο εξατμίζεται, ενώ το δεύτερο όχι.

Όταν το απλώνεις στα μαλλιά, μέσα σε ένα βάλσαμο, σε έναν ορό ή σε ένα λάδι, το έλαιο γλυκού αμυγδάλου ενυδατώνει, περιποιείται, δίνει λάμψη, λειαίνει και ξεμπλέκει τις τρίχες, διευκολύνοντας το χτένισμα. Μπορεί ακόμα να προλάβει τη φθορά των μαλλιών και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ψαλίδας. Οι ενυδατικές, καταπραϋντικές, θρεπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαίου γλυκού αμυγδάλου ξεδιπλώνονται με αξιοζήλευτα αποτελέσματα και στην επιδερμίδα. Δοκίμασέ το επίσης στα σκασμένα χείλη, για την αφαίρεση του μακιγιάζ, αλλά και για ένα μασάζ.