Αν έχετε βαρεθεί τις φακές σούπα μπορείτε να τις απολαύσετε σε ένα πολύ νόστιμο καθημερινό φαγάκι, πλούσιο και χορταστικό.
Προετοιμασία: 30 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 35 λεπτά | Μερίδες: 6 |
Υλικά
- 300 γρ. φακές ψιλές, καλά ξεπλυμένες και στραγγισμένες
- 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
- 40 ml ελαιόλαδο
- 2 πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες (μόνο το λευκό τρυφερό μέρος)
- 2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες (αν είναι χοντρά τα κόβω πρώτα στη μέση και μετά σε μισοφέγγαρα)
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, ψιλοκομμένα κονκασέ
- 1 φύλλο δάφνης
- τα «φυλλαράκια» από 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, τριμμένο)
- 2 – 3 καρφάκια γαρίφαλου
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- ½ φλιτζ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής