Είτε το δέρμα σας είναι επίμονα ξηρό, θαμπό και νιώθετε τους πόρους σας κλειστούς είτε απλώς είναι κουρασμένο, το κόλπο για μια ενυδατωμένη, λαμπερή επιδερμίδα θα μπορούσε να είναι το steaming προσώπου. Αυτή η τεχνική πλέον αναβιώνει και όταν αναφέρεται στους κατάλληλους τύπους δέρματος μπορεί να κάνει θαύματα. Η απουσία τραυματισμών καθώς και τα σταθερά αποτελέσματα που παρέχει έκαναν το πρόσωπο όσων το δοκίμασαν να αλλάξει. Μάλιστα, πλέον που οι ώρες στο σπίτι και τα zoom calls είναι αυξημένα το φυσικό glow επιβάλλεται καθώς η ρουτίνα μακιγιάζ παραμένει στα ελάχιστα επίπεδα.
Η εστίαση στο φυσικά λαμπερό δέρμα είναι ζητούμενο και το steaming είναι ιδανικό γι’ αυτό, καθώς ενισχύει τη συνολική υγεία του δέρματος και δημιουργεί μια λάμψη δροσιάς.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το skin steaming
Οι πόροι δεν μπορούν στην πραγματικότητα να ανοίγουν και να κλείνουν όποτε εσείς επιλέγετε να εφαρμόσετε μια νέα τεχνική. Στην πραγματικότητα είναι πάντα ανοιχτά και ο ατμός απλώς τους κάνει πιο εύκαμπτους. Έτσι ενώ ο παραδοσιακός καθαρισμός και η διαδικασία των φραγμένων πόρων θα πρέπει να αφεθεί στους επαγγελματίες, το τακτικό steaming θα βοηθήσει τα έλαια και τα υπολείμματα που έχουν παγιδευτεί στους πόρους να απομακρυνθούν και θα αποτρέψει τη μελλοντική συσσώρευση. Αν λοιπόν είστε έτοιμοι μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή την τεχνική πέντε έως 10 λεπτά το πολύ, δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Θα δείτε μια πιο καθαρή επιδερμίδα με την πάροδο του χρόνου. Είναι μάλιστα σημαντικό να γνωρίζετε πως καθώς η θερμότητα αυξάνει τη μικροκυκλοφορία, περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά μπορούν να «ταξιδέψουν» στους ιστούς, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και δίνοντας μια ρόδινη λάμψη. Αυτό θα προσθέτει άμεση ενυδάτωση, θα ενισχύει το φυσικό φράγμα της επιδερμίδας και θα βοηθήσει επίσης να γεμίσουν και να εξομαλυνθούν τυχόν λεπτές γραμμές έκφρασης.
Πώς θα το κάνετε σωστά
Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε καλά το δέρμα σας πριν και μετά το steaming. To βήμα αυτό από πριν διασφαλίζει ότι τα υπολείμματα, η ρύπανση ή το μακιγιάζ δεν θα εισχωρήσουν στο πιο “δεκτικό” στρώμα φραγμού με τη διαδικασία. Ο καθαρισμός μετά αποτρέπει τον ιδρώτα από τον ατμό και άλλες ακαθαρσίες να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη βακτηρίων, προκαλώντας εξάρσεις ή ερεθισμούς. Το steaming είναι ένα αρκετά έντονο βήμα στη ρουτίνα σας, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος. Δοκιμάστε ένα balm με βάση το λάδι που θα διασπά το σμήγμα ή τις φόρμουλες μακιγιάζ χωρίς να κοκκινίζει το δέρμα. Όσον αφορά τον ατμό, πολλές οικιακές συσκευές χρησιμοποιούν micro-fine mists για να μαλακώσουν πιο αποτελεσματικά τα υπολείμματα. Τοποθετείτε πάντα το πρόσωπό σας περίπου 20 εκατοστά μακριά από το ακροφύσιο του ατμού. Αν πάλι προτιμάτε την παραδοσιακή μέθοδο, κρατήστε μια παρόμοια απόσταση πάνω από ένα μπολ με ζεστό νερό και καλύψτε το κεφάλι σας και το μπολ με μια πετσέτα για να συγκρατήσετε τον ατμό. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, ο υγρός αέρας θα βοηθήσει επίσης στο άνοιγμα και τον καθαρισμό των φραγμένων αεραγωγών.
Η καταλληλότητα
Με μια συσκευή που έχει όλες τις ενδείξεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το steaming σχεδόν σε όλες τις περιποιήσεις και είδους δέρματος. Θα σας ενυδατώσει, θα σας αποτοξινώσει και θα καθαρίσει το δέρμα σας σε ένα βήμα. Αν ανησυχείτε για τα σημάδια γήρανσης, η θερμική επεξεργασία λειτουργεί επίσης για να γεμίσει τις λεπτές γραμμές για πιο ομαλή εμφάνιση. Το ίδιο θετικά εμφανίζονται και τα αποτελέσματα στα δέρματα με τάση ακμής. Ωστόσο, να μην το τολμήσετε εάν έχετε ροδόχρου ακμή ή φλέβες που διακρίνονται ή αν είστε επιρρεπείς σε ερυθρότητα και εξάψεις. Η θερμότητα μπορεί να διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, επιδεινώνοντας αυτές τις φλεγμονώδεις καταστάσεις.
Πηγή: https://glow.gr/