Μάθετε γιατί πρέπει να πίνετε ρακόμελο!

Home ΥΓΕΙΑ Μάθετε γιατί πρέπει να πίνετε ρακόμελο!
shots

Το ποτό κυκλοφορεί από τον 12ο αιώνα, με διαφορετικές ιστορίες προέλευσης για το ποιος το ήπιε πρώτος. Ωστόσο, είναι ένα πολύ δημοφιλές χειμωνιάτικο ποτό σε όλη την Ελλάδα, ειδικά στην Κρήτη, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Joyous Jet-setter.

Ακόμη και οι μοναχοί πίνουν ρακόμελο λόγω των ευεργετικών παραγόντων που έχει. Το ρακόμελο παρασκευάζεται συνδυάζοντας ρακή ή τσίπουρο με μέλι και άλλα συστατικά όπως κάρδαμο και κανέλα.

Τι ευεργετικούς παράγοντες έχει λοιπόν; Λοιπόν, σκεφτείτε το σαν ένα μαγικό ζεστό φίλτρο που είναι φάρμακο για τον πονόλαιμο και τον βήχα. Το αλκοόλ γενικά σκοτώνει τα βακτήρια και το μέλι βοηθάει στην καταπράυνση του λαιμού. Η κανέλα είναι γεμάτη με ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Το ρακόμελο λειτουργεί ως αντίδοτο, ανοίγοντας τους αεραγωγούς και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Παρόλο που συνήθως σερβίρεται ως ζεστό ρόφημα στα εστιατόρια, μπορεί επίσης να σερβιριστεί ως κρύο ρόφημα ή μπορείτε να προσθέσετε λίγο στο τσάι σας.