2 νέα συμπτώματα της μετάλλαξης omicron που δεν γνωρίζετε ακόμα

Home ΥΓΕΙΑ 2 νέα συμπτώματα της μετάλλαξης omicron που δεν γνωρίζετε ακόμα
covid

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας συνεχίζουν να μοιράζονται μια σειρά από νέα συμπτώματα της παραλλαγής omicron που έχουν δει μέχρι στιγμής, καθώς η παραλλαγή συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Deseret. m

Ο Tim Spector, καθηγητής γενετικής επιδημιολογίας στο King’s College του Λονδίνου, δήλωσε πρόσφατα στην εφημερίδα Daily Express στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι και όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως έχουν παρουσιάσει κάποια συμπτώματα.

Αρκετοί από αυτούς είχαν ναυτία, δέκατα, πονόλαιμο και πονοκεφάλους, είπε.
Ωστόσο, υπάρχουν δύο νέα συμπτώματα που έχουν εμφανιστεί.

  • Εμετός
  • Απώλεια της όρεξης

Tα συμπτώματα της μετάλλαξης omicron μοιάζουν τόσο πολύ με τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος.

3 ενέσεις εμβολίου COVID-19 δεν θα σταματήσουν την παραλλαγή omicron, λέει ο επικεφαλής της BioNTech

Ο εμετός είναι ένα νεότερο σύμπτωμα που δεν ήταν συνηθισμένο με τις λοιμώξεις COVID-19. Η απώλεια της όρεξης είναι επίσης λογική, εάν ένα από τα κύρια νέα συμπτώματα είναι ο εμετός.

Πολλά από τα κοινά συμπτώματα της παραλλαγής omicron μοιάζουν με άλλα συμπτώματα του COVID-19. Στην πραγματικότητα, τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της παραλλαγής omicron μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν μυϊκούς πόνους, κόπωση, γρατζουνιά στο λαιμό και νυχτερινές εφιδρώσεις, οι οποίες δεν είναι υπερβολικά σοβαρές, όπως έγραψα για το Deseret News.

Η μελέτη ZOE COVID, την οποία διευθύνει ο Spector και έχει αναλύσει χιλιάδες περιπτώσεις COVID-19, διαπίστωσε ότι η καταρροή, ο πονοκέφαλος, η κόπωση, το φτέρνισμα και ο πονόλαιμος ήταν κοινά συμπτώματα του COVID-19 την εποχή που άρχισε να εμφανίζεται το omicron.
Τούτου λεχθέντος, οι πρώτες αναφορές από τη Νότια Αφρική -όπου ανακαλύφθηκε και ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η παραλλαγή omicron, αν και δεν είναι σαφές αν προέρχεται από εκεί- διαπίστωσαν ότι η παραλλαγή omicron οδηγεί σε ηπιότερα συμπτώματα μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων ατόμων σε σύγκριση με τις προηγούμενες παραλλαγές COVID-19.